U Republici Srpskoj od danas su skuplje karte za javni prevoz.

Poskupljenje karata za javni prevoz u Prijedoru je od sedam do deset odsto. Prijedorski prevoznici ističu da su poskupljenja minimalna, a cijene formirane oprezno, kako poslovanje preduzeća ne bi bilo dovedeno u pitanje, a kako bi, u isto vrijeme, korisnicima bile što prihvatljivije.

Mišljenja Prijedorčana podijeljena – dok jedni smatraju da je poskupljenje opravdano, drugi kažu da je nova cijena prevoza ipak visoka.

Mjesec dana nakon poskupljenja goriva, poskupljenje karata u javnom prevozu. Prema riječima prijedorskih prevoznika, poskupljenja su minimalna, a karte su skuplje za otprilike sedam odsto.

Mićo Rokvić izvršni direktor za saobraćaj preduzeća „Autotransport“ kaže da u gradskom prevozu đačka karta, koja je koštala 28 KM, sada je 30.

“Radnička je bila 42, sada je 45 KM. Takođe, povećana je i pojedinačna karta u gradskom prevozu sa 1.30 na 1.50 KM”, istakao je Rokvić.

Prevoznik Nebojša Trkulja istakao je da je i najmanje poskupljenje problem za građane, ali da oni jednostavno ne mogu egzistirati, jer i smanjen broj putnika i sve što se dešava utiče na ovo poskupljenje.

Poskupljenje karata, kod Prijedorčana koji koriste usluge javnog prevoza izazvalo je podijeljenja mišljenja.

Uprkos poskupljenju goriva, prijedorski taksisti tvrde da neće povećavati cijenu prevoza, koja iznosi jednu marku za start i isto toliko za svaki pređeni kilometar.

RTRS