U prepunoj sali društvenog doma u Miskoj Glavi u subotu je održana prva kulturno-zabavna manifestacija „Kapanje“, koja za cilj ima očuvanje kulturnog nasljeđa i istorije jednog naroda.

Uprkos lošem vremenu i snježnim padavinama, na ovoj manifestaciji okupilo se ukupno 20 ekipa koje su došle sa područja Prijedora, Oštre Luke, Novog Grada i Krupe na Uni.

Bila je to prilika da se pokaže da, iako su teška vremena, tradicija i kulturno nasljeđe mora živjeti i zaživjeti među narodom.

Na početku sve prisutne je pozdravio predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Miska Glava Milenko Bilbija, pozvavši na fer i korektno takmičenje svih učesnika.

Bilbija se ujedno zahvalio i Gradskoj upravi Prijedora na podršci ove manifestacije te dodao da je ovo “Kapanje” prilika za druženje.

Okupljenima se obratio i zamjenik Gradonačelnika Prijedora, Aleksandar Miljuš, rekavši da „Kapanje“ isključivo živi tamo gdje ima života i naroda, te dodao da se ovakav događaj mora čuvati za sva buduća pokoljenja jer predstavlja život sela i čovjeka uopšteno.

Nakon cjelonoćnog takmičenja, do finalne „borbe“ ostali su samo oni najuporniji.

Prvo mjesto pripalo je ekipi „Tromeđa“ iz Donjih Agića, drugo „Koprivna“ iz istoimenog mjesta kod Oštre Luke, a treće mjesto zauzela je ekipa „Ljubija“.

Novo druženje uz “Kapanje” koje je bilo planirano za 3.mart na Agića brdima kod Novog Grada, kako smo saznali, odgođeno je zbog obilnog snijega.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com