Srđan Brdar (32) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je provalio u prostorije Socijalističke partije (SP) u tom gradu i Sindikalne organizacije radnika građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti, te ukrao određenu količinu robe i manji iznos novca.

Prema policijskom izvještaju, Brdar je krađe počinio u noći između 24. i 25. januara ove godine kada je SP i pomenutu sindikalnu organizaciju oštetio za oko 600 maraka.

– S. B. teretimo da je iz prostorija jedne političke partije i sindikalne organizacije ukrao manji iznos novca i određenu količinu prehrambenih i drugih proizvoda – saopštila je Policijska uprava Prijedor.

Član Glavnog odbora SP-a za regiju Prijedor Ranko Kolar čuo je da je policija otkrila provalnika.

– Ne znam ko je u pitanju, ali čuo sam da je poznat po sitnim krađama i da je riječ o nestabilnoj osobi. O pljački ne znam puno, znam samo da nam je vraćena neka ukradena roba – kazao je Kolar.

Osumnjičeni Brdar hapšen je u aprilu 2015. godine zbog provala i krađa iz prodavnica. Prošle godine je privođen nakon što je u Prijedoru ukrao “golf 2”, a zatim tokom bijega sletio s puta.

Osim Brdara, lisice na ruke stavljene su i Miljanu R. i maloljetniku iz Prijedora koji se terete za dvije provale.

– Istragom krađa došli smo do saznanja da je M. R. u februaru provalio u stan u Prijedoru, a da je jedan maloljetnik u januaru provalio u prodavnicu i ukrao manju količinu novca – saopštila je Policijska uprava Prijedor.

Nezvanično saznajemo da je Miljan R. 11. februara provalio u stan u naselju Pećani, ali je iz njega pobjegao praznih ruku, dok je maloljetnik u toku novogodišnje noći obio prodavnicu “Gogi” u Prijedoru i iz kase ukrao manju količinu kovanica. Sva trojica uhapšenih nakon ispitivanja su pušteni da se brane sa slobode i biće prijavljeni tužilaštvu.

Glas Srpske