djokicMinistar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić danas će u Prijedoru za 234 korisnika boračko-invalidske zaštite uručiti rješenja za nepovratna sredstva za završetak gradnje njihovih stambenih jedinica, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Uručenje rješenja planirano je za 12.00 časova u sali Zavoda za izgradnju grada.

Đokić je 7. oktobra u Prijedoru uručio ključeve 30 stambenih jedinica porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima i rekao da je toga dana donesena odluka o izboru izvođača radova za još jednu stambenu zgradu za 46 stanova, čime će program trajnog stambenog zbrinjavanja za ove kategorije u Prijedoru biti realizovan u cijelosti.

On je tada podsjetio da je program realizovan u saradnji sa gradom Prijedorom i da je u izgradnju ovog objekta Vlada, posredstvom Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, uložila 1.003.000 KM, a grad Prijedor 240.000 KM.

Đokić je u više navrata naglasio da je program trajnog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida najhumaniji program koji je Republika Srspka realizovala nakon rata. NJime će trajno krov nad glavom dobiti više od 5.000 korisnika.
SRNA