Fudbalerima Rudar-Prijedora isplaćen je preostali dio dugovanja, tako da će sa normalnim radom nastaviti sutra, za kada je bila zakazana prijateljska utakmica sa Podgrmečom iz Sanskog Mosta.

– Danas se održavaju trenerski seminari, tako da smo odlučili da sa radom nastavimo sutra, a susret protiv Podgrmeča odgodili smo za srijedu. Poslije toga preostaje nam još “generalka” protiv Kozare, koja je na programu u subotu, 3. marta. Iako se nije treniralo osam dana, očekujem da igrači u ove dvije posljednje sedmice priprema “stisnu” i nadoknade propušteno. Sigurno je da je zaostatak veliki, ali se upornim radom može nadoknaditi. Vjerujem da se sve ovo neće odraziti na ekipu i da ćemo se u nastavku sezone boriti za titulu prvaka i plasman u Premijer ligu ravnopravno sa Zvijezdom 09 i zvorničkog Drinom – naglasio je šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Zlatko Jelisavac.

Predsjednik Prijedorčana Dalibor Majkić istakao je žaljenje zbog svega šta se dešavalo posljednjih dana među “rudarima”.

– Do svega ovog uopšte nije trebalo da dođe, ali, šta je, tu je. Sada nam ne preostaje ništa drugo nego da se nadamo da će Rudar-Prijedor iz svega ovog izaći još jači, ali i da se ova neplanirana pauza neće mnogo odraziti na igrače. Ipak, poslije svega ovoga sada sam manji optimista nego prije mjesec u vezi s tim da li ćemo se plasirati u viši rang ili ne. Nadam se da će me igrači demantovati – rekao je Majkić.

Glas Srpske