Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica D.Š. (1971) i G.V. (1981) iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, „Primanje mita“ i „Davanje mita“.

Osumnjičeno lice D.Š. se tereti da je postupajući kao službeno lice, prilikom inspekcijskog nadzora u jednom marketu u Kostajnici, tokom mjeseca februara i avgusta 2017. godine, zloupotrebio službeni položaj i ovlašćenje, propuštanjem i nečinjenjem dužnih službenih radnji zapisničkog konstatovanja, nalaganja otklanjanja nedostataka, odnosno sankcionisanja propusta i nedostataka uočenih tokom nadzora, nakon čega je od osumnjičenog lica G.V. tada poslovođe u marketu, zahtijevao i primio mito u vidu novčanog iznosa od oko 1.250 KM.

Na ovaj način osumnjičeno lice D.Š. je počinilo krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „Primanje mita“, dok je lice G.V. počinilo krivična djela „Davanje mita“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija