avaz-hasan-sto1U samo dva dana, od kako je „Dnevni avaz“ objavio potresnu priču o porodici Bašić iz Donje Ljubije kod Prijedora, čiji je najmlađi član, bolesni devetogodišnji Hasan skromno poželio samo radni sto, pokrenula se prava lavina humanosti.

Majci Indiri Bašić koja je imala samo jednu želju da svog Hasana odvede na prijeko potrebne ljekarske kontrole konačno se vratio osmijeh na lice. Radostan je i Hasan čija je želja za radnim stolom isti dan ispunjena. Sto je stigao iz Sanskog Mosta, a montirali su ga zajedno majka i sin.

– Prelijep je. Jako sam sretan. Može na njega da stane i kompjuter – oduševljeno nam je ispričao devetogodišnjak koji u posljednje vrijeme ima velikih zdravstvenih problema sa srcem, jetrom, bubrezima. U međuvremenu Indirin telefon ne prestaje da zvoni. Zovu je dobri ljudi iz svih krajeva Bosne, a pozivi stižu iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Danske… Svi imaju samo jednu želju da pomognu ovoj čestitoj i hrabroj porodici.

avaz-hasan-sto2– Ovo je za mene i moju porodicu velika radost. Od srca hvala svim onim koji su mi vratili vjeru u ljude i mogućnost da saznam šta mi je s djetetom. To mi je i bila najveća želja. Nemam riječi kako da se zahvalim dobrim ljudima koji su unijeli svjetlo u moj i život mog Hasana – kaže presretna Indira koja nakon godina patnje i očaja sada može malo i da odahne.

Svi koje žele pomoći porodici Bašić mogu kontaktirati Indiru na broj telefona 00387 65 324 623 ili pomoć uplatiti na ime Indira Bašić Donja Ljubija 79 001 Prijedor

IBAN BA 39 1995 6260 5924 6750
SWIFT CODE : ABSBBA22
Sparkasse Bank DD BiH
Zmaja od Bosne 7-BiH 71 000 Sarajevo

Dnevni avaz