Fudbaleri Rudar-Prijedora u toku ove sedmice dobiće zaostala primanja i nakon toga trebalo bi da se vrate treniranju, potvrdio je predsjednik kluba Dalibor Majkić.

“Rudari” su nekolikoo dana u štrajku jer im nije isplaćeen dio primanja, a kako su u zahtjevu predočili da je to jedini razlog njihovog nezadovoljstva, Upravni odbor je to prihvatio i odlučio da što prije riješi problem.

-Prihvatili smo taj stav igrača da finansije nisu izmirene do kraja, koliko god to bilo minorno. U toku ove sedmice to ćemo riješiti manjim kreditnim zaduženjem, a nadam se da će sve biti gotovo ovih dana. Igrači su jasno stavili do znanja da neće trenirati dok ne dobiju sve zarade. U tom njihovom zahtjevu se ne slažemo sa dvije stvari, a to je da su nas dva puta opominjali. To nije tačno. Bio sam u svlačionici 11. februara i niko nije ništa pominjao, a kamoli štrajk. Nisu ništa najavili, već su odjednom odlučili da ne treniraju. Drugo sa čim se ne slažemo je da oni traže da niko ne bude kažnjen. Igrači nisu nikada vodili klub i o tome neće odlučivati oni – istakao je Majkić.

Da li će biti ikakvih kazni za igrače, biće poznato u narednih nekoliko dana, ali jasno je da u Rudaru stvari više neće biti iste i pitanje je da li će nastaviti da jure titulu u Prvoj ligi RS

-Ostao je gorak ukus. Ovakva situacija bi se mogla ponoviti jer igrači očigldno nisu tolerantni, što nećemo dozvolti. Sve ćemo preispitati i morati nešto da promijenimo – dodao je Majkić.

Glas Srpske