Današnja objava na Facebook profilu Alme Semanić, sekretarice Kulturno-umjetničkog društva “Osman Džafić” iz Prijedora i osobe koja rado pruža pomoć onima kojima je najpotrebnija, već je podstakla pojedine Prijedorčane na reakciju.

Naime naša sugrađanka uputila je apel za pomoć Mirjani Žunić, samohranoj majci petoro djece, od kojih najstarije ima 15 godina a najmlađe samo šest mjeseci.

Apel prenosimo u cjelosti:

Dragi prijatelji, još jedan apel za pomoć, Mirjani Žunić iz Donje Puharske, ulica Ivana Cankara.

Ona je samohrana majka petoro djece od čega je jedno-najmlađe dijete beba od 6 mjeseci. Majka, tri djevojčice i dva dječaka žive u nemogućim uslovima u maloj kući sagrađenoj od strane humanitarnih organizacija.

Juče kad smo posjetili ovu porodicu nisu imali drva a struja im je isključena zbog neredovnog plaćanja i duga koji iznosi 852,79 KM.

Brzom reakcijom predsjednika savjeta MZ Donja Puharska Kapetanović Enesa i njegovih prijatelja nabavljene su 2 palete drva. Javna kuhinja Optimisti su takođe odreagovali sa paketom hrane, Merhamet kao neizostavan niz u ovakvim situacijama pripremio je pakete pomoći te odjeću, obuću i pelene za malu Lejlu.

Merhamet ovu porodicu pomaže već duže vrijeme.

Znam da će mnogi odreagovati na svoj način, ali kad bi mogli vidjeti crne zidove, spužve na kojima spavaju, šporet koji bi se pod hitno mora mijenjati-u stanju raspadanja, ne biste mogli ostati ravnodušni.

Zamislite njih šestoro u maloj kuhinjici bez struje, da kažem na kraj sela, bez hrane, ostavljeni na milost dobrih ljudi.

Molim vas ako na bilo koji način možete i želite pomoći ova djeca će vam sigurno biti zahvalna.

Kod nas najavljaju duboke minuse naredne sedmice pa je sad najpotrebnije da se uključi struja i nabavi šporet da se bar mogu grijati.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com