I dok fudbaleri Rudar Prijedora i dalje štrajkuju, Upravni odbor ovog prvoligaša na vanrednoj sjednici razmatrao je trenutnu situaciju u jesenjem šampionu Republike Srpske.

Čelnici “rudara” donijeli su nekoliko zaključaka, a da li će to pomoći da se prevaziđe trenutno stanje ostaje da se vidi.

– Prvi zaključak je da je štrajkom igrača, koji je počeo u petak, nanesena velika šteta našem klubu. Posljednja dešavanja sigurno će zbog toga ostaviti posljedice i po rezultat, ali i po renome kluba – naglasio je predsjednik Prijedorčana Dalibor Majkić.

On je rekao da se po medijima provlače različiti zahtjevi koje od čelnika kluba traže štrajkači.

– Zato smo od njih zatražili da se izjasne šta su njihovi zahtjevi sa potpisima svih igrača i da onda znamo zbog čega je nastala cjelokupna situacija, ali i da imamo taj dokument – nastavio je Majkić.

Prvi čovjek “rudara” tvrdi da je iznos koji se u ovom trenutku duguje igračima na osnovu ugovora, rata i plata 7.500 maraka.

– Od 1. januara ove godine smo im isplatili tri puta veći iznos. Sada smo od njih tražili da se samo strpe nekoliko dana i da će svi dugovi biti izmireni, ali… Od igrača smo zatražili da nastave da rade, a da ćemo novac uplatiti do kraja sedmice. Za sada neće biti nikakvih sankcija prema igračima, a tek kada dobijemo dokument za zahtjevima, odlučićemo šta i kako dalje – dodao je Majkić.

Igrači su potvrdili da im je od Nove godine isplaćen dobar dio dugovanja, a da manji još nije.

– Dobili smo veći dio novca, ali smo odlučili da nećemo trenirati dok ne dobijemo sav iznos. Stalno smo u kontaktu, nismo trenirali ni juče, a do kada će tako biti, ostaje da se vidi – rekao je jedan od prvotimaca Rudar Prijedora.

On je rekao da je novac jedini razlog zbog kojeg su odlučili da obustave rad.

– Nije istina da tražimo promjene u Upravi ili stručnom štabu, jedino želimo da nam isplate ono što nam duguju. Dok ne bude tako, neće biti ni treninga. Takva je naša odluka, bar za sada – dodao je neimenovani igrač “zeleno-crnih”.

Jesenji šampioni

Fudbaleri Rudar-Prijedora u prvom dijelu sezone u prvoligaškom karavanu Republike Srpske u 16 odigranih utakmica ostvarili su 11 pobjeda, četiri remija i jedan poraz. Osvojili su jesenju titulu sa 37 bodova i bježe dva boda Zvijezdi 09 i četiri zvorničkoj Drini.

Glas Srpske