Predsjednik Upravnog odbora Rudar-Prijedora Dalibor Majkić je naglasio da će stav čelnika kluba biti da se štrajkači koji od četvrtka odbijaju da treniraju biti kažnjeni, a ako bude trebalo jesenji šampion Prve lige Republike Srpske u nastavku sezone igraće sa juniorskom ekipom.

– Ekipa ne trenira od petka, a razlog je jedan dio neisplaćenih sredstava od jedne rate ugovora. Zamolili smo ih da sačekaju nekoliko dana, ali oni su to odbili i sada neki traže smjenu Upravnog odbora, neki stručnog štaba. Za danas smo zakazali sjednicu Upravnog odbora na kojoj ćemo odlučiti šta dalje, ali je jasno da će svi štrajkači biti kažnjeni – istakao je Majkić.

On je napomenuo da će visina kazni zavisiti od toga da li će ekipa početi da trenira ili ne.

– Upoznao sam igrače sa činjenicom da visina kazni zavisi od njih samih. Nećemo popustiti pred njihovim zahtjevima, jer je do sada bilo mnogo težih situadija, koje su prevaziđene uz dogovor. Međutim, izgleda da sada nekom smeta što je Rudar-Prijedor jesenji šampion, pa na ovaj način želi da nas spriječi da osvojimo titulu. Ono što je sigurno stav Upravnog odbora je da se zauzme jasan stav da će u nastavku sezone, ako ne dođe do dogovora, naše boje u prvoligaškom društvu braniti juniorska ekipa, bez obzira koliko bi nas to na kraju koštalo – dodao je Majkić.

Glas Srpske