Kviz takmičenje „Prijedor, moj grad u Srpskoj“, namijenjeno djeci uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole, biće održano treću godinu zaredom, u periodu od 24. februara do 14. aprila 2017. godine.

Domaćin prvog izdanja je bila Osnovna škola „Petar Kočić“ Prijedor, drugog OŠ “Vuk Karadžić” Omarska, a obje škole su na kraju i trijumfovale.

-Prve dvije godine u ovom projektu je učestvovalo 11 od 12 prijedorskih osnovnih škola. Kako su sve ocjene bile izvrsne, odlučili smo da i ove godine nastavimo ovakav jedinstven i interaktivan vid učenja i takmičenja. Format ostaje isti kao i do sada, a ovogodišnji domaćin je OŠ „Desanka Maksimović“ iz Prijedora – potvrdio je Predrag Šorga iz preduzeća ArcelorMittal Prijedor.

On je dodao da će se i ove godine u kvizu „Prijedor, moj grad u Srpskoj“ takmičiti 11 od 12 osnovnih škola sa područja grada pošto je u posljednji trenutak odustala OŠ “Branko Ćopić” Prijedor.

Podršku su i ovaj put pružili grad Prijedor, Republički pedagoški zavod, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Turistička organizacija grada Prijedora kao i preduzeće Sport Vision.

-Nama je zaista čast i zadovoljstvo biti domaćin jednog ovakvog projekta. Ovo je za moj obrazovni kolektiv i svojevrstan izazov, jer su se dosadašnji domaćini odlično pokazali. Siguran sam da će se svi učesnici kod nas osjećati prijatno i da će sve proteći u najboljem redu, te da ćemo opravdati ulogu domaćina koja nam je pripala ove godine – rekao je Zdravko Budimir, direktor OŠ „Desanka Maksimović“ Prijedor.

Prvo kvalifikaciono takmičenje biće održano 24. februara sa početkom u 10:00 časova.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com