Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u veremenskom periodu od 15.02. do 18.02.2018. godine realizovali su republičku akciju „Pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola, opojnih droga i lijekova“.

U toku akcije ukupno je kontrolisano 587 učesnika u saobraćaju, a sankcije su izrečene za 97 učesnika ili za 16,52 % kontrolisanih.

Zbog učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola sankcionisana su 42 vozača, a koji su tom prilikom isključeni iz saobraćaja. Prema 6 vozača primjenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova.

Vozačima zatečenim pod uticajem alkohola u saobraćaju izrečena je 21 zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima, od čega je 6 zaštitnih mjera u trajanju od 2 mjeseca.

Ukupno trajanje izrečenih zaštitnih mjera tokom akcije iznosi 27 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno pravila koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila i zabranu upravljanja vozilima pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

PU Prijedor
Foto – ilustracija