rudar prijedor-sutjeska-izvjestaj (7)Nije Rudar-Prijedor uspio da protiv Sutjeske u Ljubiji „ovjeri“ trijumf nad do ovog kola liderom prvenstva Prve lige Republike Srpske Leotarem u Trebinju (1:0), pošto je susret protiv Fočaka okončao bez golova.

Trudili su se kapiten zeleno-crnih Vedran Kantar i njegovi saigrači, ali nisu uspjeli da savladaju golmana njigovog rivala, Nikolu Petrovića – najistaknutijeg pojedinca ovog odmjeravanja snaga.

Sudija Milan Stanivuković sa svojim saradnicima korektno je obavio posao, jer bilo je na momente i malih „čarki“, ali ih je sve smirivao.

-Opet smo zakazali na samoj realizaciji. Nedostajalo je prisebnosti da golom krunišemo akcije, jer smo propustili pet stopostotnih šansi. S druge strane, vidjelo se to, teško nam je kada protivnik igra klasičan „bunker“, branio se i odbranio velikom borbenošću. Mi smo u procesu podmlađivanja tima i to zahtijeva strpljenje i razumijevanje naših navijača, koji su nas od prvog do posljednjeg minuta bodrili i zahvalni smo im na tome – rekao je šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Darko Nestroović.

U redovima domaćih nije bilo ni na klupi veterana Borislava Mikića. Ipak, nije slučajno što su plavo-bijeli imali prethodno četiri uzastopne pobjede. Vrijedno je istaći da se kompletna ekspedicija po dolasku u rudnički gradić, na dvanaest kilometara udaljen od Prijedora, srdačno, uz poljupce, pozdravila sa Nestorovićem, koji je ostavio pozitivan utisak radeći u Sutjesci. Sačuvao je u eliti Srpske, a uz njega je učio njen sadašnji trener Miljan Radanović.

-Drago mi je što Radanović izrasta u dobrog stručnjaka. Čestitam mu na dosadašnjim rezultatima, pa i ovom, jer kako ne mogu da zamjerim svojim igračima na želji i htijenju, tako ne mogu ni njegovim. Znali su šta žele, a nama nije lako, jer čitave jeseni gostujemo zbog renoviranja glavnog terena Gradskog stadiona, prvo u Omarskoj pa u Ljubiji. Sa pravih gostovanja donijeli smo sedam bodova, kao „domaćini“ izgubili smo četiri – podsjeća Nestorović.

Prijedročani se već okreću novom derbiju, opet će na megdan vodećem timu na tabelu, starom krajiškom znancu gradiškoj Kozari. Nestorović neće moći da računa na Nebojšu Šodića, Sinišu Saničanina i Sinišu Radoju, jer su sva trojica protiv Fočaka dobili po treći žuti karton, ali šta je tu je, bez pritiska da se mora ostvariti ekspresni povratak u Premijer ligu BiH, najvažnije je kao i do sada svima biti ravnopravan konkurent.

U Dučićevom gradu iznenadili su Trebinjce, iako je malo ko to očekivao, Kozara će biti veliki izazov, izvjesno je, duel komšija donijeće još jedan fudbalski praznik.

N. Đerić/A.Drakulić