novosti-kantarPorodica Kantar iz Donje Ljubije, kod Prijedora, moli za pomoć: Dragan (23) ima Kronovu bolest, a porodica je siromašna i ne može da mu pruži neophodnu dijetalnu hranu niti uslove za terapiju.

Siromašna porodica Kantar iz Donje Ljubije kod Prijedora obraća se svim ljudima dobre volje da pomognu u lečenju njihovog sina Dragana (23) koji ima Kronovu bolest, odnosno teško oboljenje creva. Svi koji žele da pomognu Draganu mogu da pozovu humanitarni broj 1415.

Njegova pomajka Mara, koja ga odgaja sa ocem Radislavom, kaže za „Novosti“ da je Draganu preko potrebna pomoć za lečenje i da oni više ne znaju kome da se obrate za pomoć.

– Dragan ima Kronovu bolest i tri ciste na crevima. On mora isključivo da jede dijetalnu hranu, a mi smo došli do toga da nemamo za hleb. Da ne pominjem da je sin još pre 11 meseci trebalo da ode u Beograd na Vojnomedicinsku akademiju. Nismo imali za kartu, a kamoli da gotovo svakodnevno vadi krv i proverava sedimentaciju, ispričala je Mara Kantar, koja i samo ima tumor na plućima i problematičan mladež na vratu.
U porodici Kantar niko nije zaposlen, a otac Radislav radi na dnevnicu. Inače, Kantari žive u privremenom stanu dobijenom kao alternativni smeštaj od lokalne kancelarije za izbegla i raseljena lica.

Radislav, koji je glava ove nesrećne porodice, izbegao je u ratu iz Sanskog Mosta. Radi gde god može za nadnicu, a ove godine je, kako kaže, radio samo pet dana, jer posla nije bilo.

RAČUN
Svi koji žele da pomognu ovoj porodici mogu to učine pozivom na humanitarni broj ili uplatom priloga na žiro račun kod NLB Razvojne banke Banjaluka: 562-007-81136464-38 na ime Mara (Dragutin) Kantar, Tone Perića 14 Ljubija, 79000 Prijedor, te na devizni račun kod iste banke: IBAN BA395620078116905735. SIFT je RAZBBA22 NLB Razvojna banka Banjaluka, Milana Tepića 4, 78000 Banjaluka.

BROJ 1415
Pozivom na broj 1415 donirate 1 KM za lečenje Dragana Kantara iz Prijedora koji boluje od Kronove bolesti.

Novosti.rs