Dan zaljubljenih u gradu na Sani osvanuo je sa iznenađenjem za sve Prijedorčane – Alejom ljubavi na malom trgu glavne pješačke zone.

Drvored sadnica tuja izmamio je iznenađene poglede prolaznika, ali i veliko interesovanje kako mlađih, tako i starijih generacija.

Aleja ljubavi, u organizaciji domaćeg trgovačkog lanca Tropic, imala je za cilj da na ovaj način uljepša dan zaljubljenih svim prolaznicima, koji su imali priliku da „uberu” ljubavne poruke i poklone ih voljenim osobama.

Aktivnost povodom dana zaljubljenih ne završava time.

Prolaznici su na licu mjesta mogli da rezervišu tuje koje će u drugom dijelu aktivnosti, a u saradnji sa planinarskim društvom Klekovača, svoje trajno boravište pronaći u Aleji ljubavi u parku u prijedorskom naselju Berek, u neposrednoj blizini mosta zaljubljenih.

Šetališna zona u parku postaće bogatija za 100 sadnica čempresa, koje će Prijedorčane podsjećati na ovaj jedinstveni događaj, ali i na ljubav prema dragim osobama i gradu u kojem žive.

Kako navodi Prijedorčanka Biljana M. ovakav događaj nedostajao je njenom gradu: „Mislim da nas užurbana svakodnevnica dovodi do toga da zaboravimo osnovne stvari u životu koje treba da cijenimo i njegujemo – ljubav je jedna od njih. Oduševljena sam idejom i događajem koji mi je uljepšao današnji dan.”

Aleja ljubavi polako prerasta u tradiciju, uzimajući u obzir da je aktivnost prošle godine organizovana u Banjoj Luci te i dan danas Aleju na Banj Brdu posjećuju oni koji su ljubav prema voljenim osobama i bližnjima prošle godine iskazali na ovaj način.

RTV BN