Mještani Bišćana, Rizvanovića i Rakovčana iz Prijedora traže da se put koji vodi prema njihovim naseljima uredi onako kakav je bio prije prekopavanja zbog uređenja kanalizacije.

Zahtjev za utvrđivanje stanja 200 metara puta od Tukova prema Volaru, radi njegovog vraćanja u prvobitno stanje, uputili su Gradskoj upravi Prijedor u junu prošle godine.

Odbornik Mirsad Duratović u Skupštini grada Prijedor uputio je nekoliko puta to pitanje Odjeljenju za komunalne djelatnosti da bi se problem prekopanog puta riješio.

– Pitao sam šta nadležno odjeljenje može uraditi kako bi se naredilo izvođaču radova da popravi put. Projekat rekonstrukcije kanalizacione mreže finansiralo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS, Grad Prijedor obezbjedio je nadzor, a u komisiji za prijem radova bili su članovi Zavoda za izgradnju grada Prijedora – rekao je Duratović za “EuroBlic”.

Kaže da je izvođaču radova još u junu prošle godine naloženo da otkloni nedostatke na putevima. Poslije dva mjeseca, komisija je primila radove, a lijeva traka puta puna je udubljenja i do 40 centimetara, dok su šahtovi na tri mjesta izdignuti od pet do 10 centimetara. Put nije bezbjedan za saobraćaj, a ni zimske službe ne moge da ga očiste kvaliteino – tvrdi on.

Dodaje da su radnici firme koja je izvodila radove i nedavno podigli stari asfalt na udubljenjima, nasuli šljunak koji je opet mnogo ulegao te ponovo postavili tanki sloj asfalta.

Na posljednjem zasjedanju Skupštine grada Prijedora Duratović je rekao da mu je iz nadležnog odjeljenja odgovoreno da je Komisija primila radove i obavila kvalitetno svoj posao, dok je izvođač, sve površine vratio u prvobitno stanje.

– Da li Odjeljenje ima novca da obezbjedi ljekarski pregled kod očnog doktora za članove komisije? – upitao je Duratović na zasjedanju, na šta su se odbornici nasmijali.

Iz Odjeljenja za komunalne delatnosti prethodno su mu odgovorili da je garantni rok za radove, koje su izvodile dvije firme, do kraja avgusta 2019. godine.

Obaveza izvođača je da sve vrijeme garantnog roka otklanja nedostatke. Na navedenoj lokaciji, izvodač je već tri puta radio sanaciju o svom trošku – stoji u obrazloženju odgovora.

MJEŠTANI PLAĆAJU UREĐENJE PUTA

U dopisu koji su uputili Gradskoj upravi, mještani Bišćana, Rizvanovića i Rakovčana, naveli su da je nekoliko dana nakon izvođenja radova površina astalta propala.

– Tokom korištenja teretnim mašina oštećen je i drugi dio puta, koji nije bio predmet sanacije, a nije vraćen u prvobitno stanje – napisali su mještani.

Podsjećaju gradsku upravu da stalno obezbjeđuju novac i uređuju put.

EuroBlic

Povezane vijesti

PROSVJETNA INSPEKCIJA POSJETILA OŠ “KOZARAC” ZBOG ... Prosvjetna inspekcija RS posjetila je osnovnu školu “Kozarac” koja je prije nekoliko dana objavila konkurs za profesora bosanskog jezika. Poručuju da ...
UTORAK – 22. MAJ: ISKLJUČENJE STRUJE U NEKOLIKO PR... Kako nam je potvrđeno iz prijedorske Elektrodistribucije, ovog utorka, 22. maja, bez električne energije će biti jedan dio potrošača na području grada...
PRIJEDOR: U PETAK MANIFESTACIJA “PLEŠIMO ZAJEDNO 2... Kompanija ArcelorMittal Prijedor i Udruženje građana „DON“ organizuju takmičenje u plesu za učenike Osnovnih škola grada Prijedora pod nazivom „Plešim...
KUDA ĆE PROLAZITI TRASA AUTOPUTA BANJALUKA-PRIJEDO... Poznata je trasa prve faze autoputa Banjaluka-Novi Grad, od Banjaluke do Prijedora. Dužinom od 42 kilometra prolaziće ispod Kozare. Nakon završetka pr...
OTMICA U BANJALUCI? NA PODRUČJU PRIJEDORA PRONAĐEN... Policijskoj upravi Banjaluka u petak je prijavljen nestanak 13-godišnje djevojčice koja je poslije nekoliko sati potrage pronađena živa i zdrava u zas...
PRIJEDOR TRAŽI KREDIT OD 2,4 MILIONA KM Grad Prijedor pozvao je banke da dostave ponude za kreditno zaduženje od 2,4 miliona KM kojim će se finansirati tri kapitalna projekta. Prijedor plani...
PRIJEDOR: MOTORIMA ZA HILANDAR – FOTO/VIDEO Nakon molitve u prijedorskom hramu Svete Trojice, 14 motorista krenulo je prema Grčkoj i manastiru Hilandar na Svetoj Gori. Put dug oko 1.300 kilom...
NEVRIJEME PRAĆENO GRADOM PONOVO ZAHVATILO PODRUČJE... Nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom i gradom pogodilo je danas oko 15 časova područje Prijedora. Izražene padavine nanijele su štetu na poljopri...