Mještani Bišćana, Rizvanovića i Rakovčana iz Prijedora traže da se put koji vodi prema njihovim naseljima uredi onako kakav je bio prije prekopavanja zbog uređenja kanalizacije.

Zahtjev za utvrđivanje stanja 200 metara puta od Tukova prema Volaru, radi njegovog vraćanja u prvobitno stanje, uputili su Gradskoj upravi Prijedor u junu prošle godine.

Odbornik Mirsad Duratović u Skupštini grada Prijedor uputio je nekoliko puta to pitanje Odjeljenju za komunalne djelatnosti da bi se problem prekopanog puta riješio.

– Pitao sam šta nadležno odjeljenje može uraditi kako bi se naredilo izvođaču radova da popravi put. Projekat rekonstrukcije kanalizacione mreže finansiralo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS, Grad Prijedor obezbjedio je nadzor, a u komisiji za prijem radova bili su članovi Zavoda za izgradnju grada Prijedora – rekao je Duratović za “EuroBlic”.

Kaže da je izvođaču radova još u junu prošle godine naloženo da otkloni nedostatke na putevima. Poslije dva mjeseca, komisija je primila radove, a lijeva traka puta puna je udubljenja i do 40 centimetara, dok su šahtovi na tri mjesta izdignuti od pet do 10 centimetara. Put nije bezbjedan za saobraćaj, a ni zimske službe ne moge da ga očiste kvaliteino – tvrdi on.

Dodaje da su radnici firme koja je izvodila radove i nedavno podigli stari asfalt na udubljenjima, nasuli šljunak koji je opet mnogo ulegao te ponovo postavili tanki sloj asfalta.

Na posljednjem zasjedanju Skupštine grada Prijedora Duratović je rekao da mu je iz nadležnog odjeljenja odgovoreno da je Komisija primila radove i obavila kvalitetno svoj posao, dok je izvođač, sve površine vratio u prvobitno stanje.

– Da li Odjeljenje ima novca da obezbjedi ljekarski pregled kod očnog doktora za članove komisije? – upitao je Duratović na zasjedanju, na šta su se odbornici nasmijali.

Iz Odjeljenja za komunalne delatnosti prethodno su mu odgovorili da je garantni rok za radove, koje su izvodile dvije firme, do kraja avgusta 2019. godine.

Obaveza izvođača je da sve vrijeme garantnog roka otklanja nedostatke. Na navedenoj lokaciji, izvodač je već tri puta radio sanaciju o svom trošku – stoji u obrazloženju odgovora.

MJEŠTANI PLAĆAJU UREĐENJE PUTA

U dopisu koji su uputili Gradskoj upravi, mještani Bišćana, Rizvanovića i Rakovčana, naveli su da je nekoliko dana nakon izvođenja radova površina astalta propala.

– Tokom korištenja teretnim mašina oštećen je i drugi dio puta, koji nije bio predmet sanacije, a nije vraćen u prvobitno stanje – napisali su mještani.

Podsjećaju gradsku upravu da stalno obezbjeđuju novac i uređuju put.

EuroBlic

Povezane vijesti

APEL ZA POMOĆ SAMOHRANOJ MAJCI PETORO DJECE: BEZ S... Današnja objava na Facebook profilu Alme Semanić, sekretarice Kulturno-umjetničkog društva “Osman Džafić” iz Prijedora i osobe koja rado pruža pomoć o...
DJECA “ANEMONE” U BANJI VRUĆICI: MINISTAR BOGDANIĆ... Tokom prošlog mjeseca u banji u Tesliću boravilo je 13 prijedorskih mališana, članova Udruženja građana za pomoć oboljelim od astme i KOPB “Anemona” i...
PRIJEDORČANIN IMA NAJDUŽI PENZIONERSKI STAŽ: PENZI... Prijedorčanin je pravo na porodičnu penziju ostvario prije skoro šest decenija i to je najduži period korištenja prava na penziju u Republici Srpskoj,...
ODRŽANE 12. “KOZARSKE POKLADE” U BISTRICI – ... U organizaciji Crkvene opštine Bistrica-Verići, Turističke organizacije grada Banjaluke i Turističke organizacije grada Prijedora, danas su u Bistrici...
ODRŽANA TRADICIONALNA LOVAČKA LAŽIJADA: POBJEDNIK ... U Omarskoj je sinoć održana 27. tradicionalna Lovačka lažijada. Manifestacija tokom koje se lovci takmiče u izmišljanju i predstavljanju lovačkih p...
AUTOPUT PRIJEDOR-BANJALUKA DO 2023. GODINE? – VIDE... Autoput Banjaluka-Prijedor trebalo bi, prema najavama, da bude završen 2023. godine. Krajem ovog mjeseca, Vlada Srpske počinje pregovore za dodjelu ko...
SLOVENAČKI “KOLEKTOR” U PRIJEDORU OTVARA NOVU FABR... Kompanija "Kolektor" planira izgradnju svog novog proizvodnog pogona u Prijedoru do kraja godine, saopšteno je iz slovenačke kompanije. "Kolektor" ...
“FAJNENŠEL TAJMS”: PRIJEDOR JE GRAD BIZNISA – VIDE... Prijedor je grad budućnosti, prema ocjenama "Fajnenšel tajmsa". Dobio je dva priznanja. Uz grad Prijedor po jedno priznanje su dobili Zvornik i ...