Predsjednik Gradskog odbora Partije demokratskog progresa Prijedor Dalibor Grabež održao je danas pres konferenciju ispred Gradske apoteke u glavnoj ulici sa ciljem ukazivanja na problem nepostojanja dežurne apoteke u našem gradu.

-Tokom Aktuelnog časa na posljednjoj sjednici Skupštine grada postavio sam ovo pitanje a zbog građana želim na ovom mjestu i javno da istaknem da ova problematika nije moj lični hir nego i zakonska obaveza lokalne zajednice, koja je dužna da obezbijedi kontinuirano snadbijevanje lijekovima u večernjim časovima, nedjeljom i praznicima – naglasio je Grabež, koji je odbornik u lokalnom parlamentu.

On je iskoristio pres konferenciju na neuobičajenoj lokaciji da istakne svoje nezadovoljstvo odgovorom direktora Gradske apoteke koji je u izjavi za RTRS rekao da ne postoji ekonomska opravdanost ovog zahtjeva “samo zbog nekoliko zaboravnih građana koji u vrijeme radnog vremena ne stignu da podignu lijek” te da je za finansiranje rada dežurne apoteke potrebno dodatnih 109.000 KM na godišnjem nivou koje bi trebalo obezbijediti.

-U odgovoru na moje pitanje gradonačelnik Đaković je obećao da će se sastati sa svima kojih se tiče ovaj problem. Nadam se da će lokalna vlast učiniti sve što je moguće da se ovo pitanje što skorije riješi kako bi se ispunila i zakonska obaveza postojanja dežurne apoteke u Prijedoru – dodao je Grabež.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com