srna-vatrogasci-vjezba-spasavanje djaka i nastavnika (1)“Požar u školi – evakuacija i spasavanje đaka i nastavnika” naziv je vježbe koju su danas u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” Prijedor izveli ovdašnji vatrogasci.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš najavio je da će se ovakve taktičko-pokazne vježbe organizovati i u drugim prijedorskim školama.

“Tu aktivnost provodimo na preporuku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Prvobitno je bilo predviđeno da vježbe organizujemo u maju, ali su zbog poplava odgođene do oktobra”, rekao je Miljuš novinarima u Prijedoru.

Direktor OŠ “Branko Ćopić” Prijedor Sanja Munjiza rekla je da je do sada taktično-pokazne vježbe u ovoj školi organizovala policija, a da je danas po prvi put organizuju i vatrogasci.

“Zanimalo nas je za koliko vremena se u slučaju požara može evakuisati škola i vidjeli smo danas da to teče zaista brzo”, kazala je Munjiza.

Ona je dodala da bi bilo dobro da se takve vježbe organizuju svake školske godine bar po jednom.

SRNA
srna-vatrogasci-vjezba-spasavanje djaka i nastavnika (3) srna-vatrogasci-vjezba-spasavanje djaka i nastavnika (2) srna-vatrogasci-vjezba-spasavanje djaka i nastavnika (6) srna-vatrogasci-vjezba-spasavanje djaka i nastavnika (7) srna-vatrogasci-vjezba-spasavanje djaka i nastavnika (8) srna-vatrogasci-vjezba-spasavanje djaka i nastavnika (4) srna-vatrogasci-vjezba-spasavanje djaka i nastavnika (5)