Fudbaleri Rudar-Prijedora pobjedom su započeli seriju pripremnih mečeva tokom zimskih priprema.

Prijedorčani su gostovali u Vrbovecu gdje su protiv istoimenog domaćina, člana Treće lige Hrvatske-grupa Zapad, slavili rezultatom 3:2 (1:1).

Lider Prve lige Republike Srpske je poveo preko Stefana Gavranovića koji je iskoristio dodavanje Pecelja i sa 10-ak metara iskosa pogodio protivničku mrežu.

Do kraja prvog dijela igre na terenu sa vještačkom podlogom, koji, nažalost, nije bio adekvatno očišćen, domaći su izjednačili.

Prethodno je golman „rudara sa Sane“ Hamzabegović odbranio penal.

U drugom poluvremenu priliku su dobili svi igrači zeleno-crnih.

Vrbovec je poveo 2:1 da bi gosti preko Dekića i mladog Danila Marmata preokrenuli za konačnih 2:3 i pobjedu Prijedorčana.

Susret su počeli Hamzabegović, Pekija, Pecelj, Lolić, Vojnović, Gavranović, Vejnović, Jandrić, Jakupović, Šakić, Davidović.

Još su igrali: Dekić, Marić, Kukić, Polovina, Kovačević, Radaković, Marmat, Šarac, Popović, Komljenović, Ćatić.

Za Rudar-Prijedor nisu nastupali Novica Petrović zbog lakše povrede kao i prvi strijelac Ognjen Jaćimović koji je na terapijama i još nije počeo sa pripremama.

Od ranije su van stroja golmani Dejan Inđić i Nemanja Petrović, ali raduje podatak da su obojica počeli sa laganim treninzima.

Naredni pripremni meč, ukoliko to vremenske prilike dozvole, „zeleno-crni“ će igrati u srijedu u Banjaluci protiv Jedinstva iz Bihaća.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić/L.V. – www.prijedordanas.com