rudar prijedor-pres uoci velezaFudbalere „Rudar-Prijedora“ u nedjelju u 24.kolu prvenstva Premijer lige BiH očekuje gostovanje mostarskom „Veležu“ na stadionu „Vrapčići“.

Susretu počinje u 15:30 časova uz direktan prenos na BHT 1, a šef stručnog štaba Darko Nestorović ističe da je, i pored svih nedaća, optimista pred odlazak u grad na Neretvi.

-Svih sedam utakmica do kraja prvenstva za nas su kvalifikacione i bitne i uvijek ćemo ići na pobjedu. Velež ima dobru ekipu koja zna da igra fudbal, a olakšavajuća okolnost može da nam bude činjenica da bi, zbog meča Kupa BiH, koji su imali u srijedu, mogao da ih stigne umor. U svakom slučaju očekujem 90 minuta bespoštedne borbe i nadam se pozitivnom ishodu – rekao je Nestroović.

Nakon remija protiv „Mladosti“ iz Velike Obarske strateg „rudara“ sa Sane najavio je da će biti promjena u sastavu tima, međutim, nije želio da otkriva ko će od dosadašnjih prvotimaca izgubiti mjesto u startnoj postavi. Ipak, Nestorović je potvrdio da sada ima još bolji uvid u mogućnosti svih kandidata za početni sastav, ali nije mijenjao već izrečeni stav o tome ko će istrčati na megdan „rođenima“.

– Zaista je izvršena loša selekcija tokom ljeta, zimus se nadovezalo na nju šta se nadovezalo i zato se Rudar-Prijedor trenutno nalazi u ovakvoj situaciji. Raduje me što se proteklih dana atmosfera popravila, kako na treninzima, na terenu gdje rade sa puno elana, tako i u svlačionici. Od njih sam tražio samo da se ujedine, jer samo zajedno možemo odgovoriti postavljenom poslu i cilju, opstanku u premijerligaškoj bh.konkurenciji. Sve to pokušaćemo stvaranjem igre. Ovi momci kao da su zaboravili da igraju, ne znam šta se dogodilo ili su na to uticali zahtjevi mojih prethodnika – dodao je trener Prijedorčana.

Nestorović neće moći da računa na sve raspoložive snage. Izvjesno je da će protiv „rođenih“ izostati Borislav Mikić koji odrađuje kaznu zbog crvenog kartona dobijenog u duelu sa zeničkim „Čelikom“ te Dragoslav Stakić koji ima tri žuta kartona. Brazilac Pedro Beda zbog kašnjenja sertifikata još nije stekao pravo nastupa, Marko Rajičević ima problem sa radnom dozvoloma dok je Slobodan Milanović povrijeđen. S druge strane, u kombinaciji je oporavljeni Milovan Aćić, a priliku bi mogao da dobije i junior Aleksandar Jovičić.

– Atmosfera se popravila od dolaska novog šefa stručnog štaba Nestorovića. Idemo u Mostar sa željom da osvojimo tri boda koji bi nam dali „vjetar u leđa“ pred preostala iskušenja koja nas očekuju. Posebno bi ovaj uspjeh bio od značaja, jer bi atmosfera bila još bolja pred dolazak u Prijedor veoma dobre ekipe Sarajeva – naglasio je mladi napadač Rastko Rokvić, čiji je nastup zbog istegnuća mišića pod znakom pitanju, bez obzira što ima silnu želju da zaigra.

N.Đerić