gomjenica-knezopoljac-izvjestaj (1)Fudbaleri Gomjenice, lidera na tabeli Četvrte lige FSP Prijedor, u pretposljednjem 10. kolu jesenjeg dijela prvenstva, ostvarili su sedmu pobjedu, uz samo tri remija i ukupnom gol-razlikom od 21:5, a ovoga puta savladali su Knežopoljac sa 2:0(2:0).

Mora se, međutim, reći da je ova utakmica za Prijedorčane bila psihološki teška, jer gosti iz Knežice su se jedva sakupili i izašli na teren kraj Celpaka sa samo osmoricom igrača. No, ne može se reći da pod vođstvom iskusnog stručnjaka Mladena Katića, brojčano slabiji, njegovi izabranici nisu pokazali prije svega disciplinu u igru u kojoj im je od samog početka prevashodni cilj bio da dugim zadržavanjem lopte u svom posjedu na sredini terena onemoguće rivala da razradi akcije.

Prvi put domaći su zaprijetili u 18.minuti, kada je Mišo Milošević lijepo uposlio u protivničkom šesnaestercu Branislava Kajteza, koji iskosa sa desne strane šutira tik kraj suprotne stative.

Ipak, brzo se Kajtez iskupio. Prvo je nakon sjajnog udarca Igora Mršića sa oko 25 metara pomalo iskosa sa lijeve strane, odbijenu loptu od prečke sproveo u mrežu, a potom šest minuta kasnije na centaršut sa lijeve strane glavom sa prve stative udvostručio prednost svog tima.

gomjenica-knezopoljac-izvjestaj (2)Malo ko je od tada prisutnih oko 80 gledalaca, od kojih su kasnije zbog hladnoće mnogi otišli kućama ili u obližnje kafane i kafiće da se zagriju, mogao pretpostaviti da će taj rezultat (2:0) biti i konačan ishod.

Već u 38.minuti Mršić opet tuče sada sa oko 20 metara u lijevi stranu golmana Draška Tice, koji je napravio odličnu paradu i izmamio aplauze.

I u nastavku Tica je na sceni, spašavajući svoju ekipu od težeg poraza. Prvo je ukrotio šut Đurkića iz slobodnog udarca u 57.minuti, kada je lopta išla u njegov donji desni ugao.

Sa druge strane, njegov kolega na suprotnoj strani, Miloš Torbica se dosađivao do 64.minute, kada je morao da reaguje na jednu „dubinsku“ loptu Marka Jajčanina, upućenu pred njegov gol, srećom nepraćenu od protivničkih fudbalera.

Oprobao je šut i Milutinović u 72.minuti, ali brani Tica, koji je skoncentrisan i dva minuta kasnije, kada je padom u noge sprečio Kajteza iskosa sa desne strane sa sedam-osam metara da ga treći put „matira“.

Nije se mirio sa tim Kajtez, pa u 76.minuti iskosa sa lijeve strane po zemlji gađa bliži ugao, ali je Tica na mjestu. Minut kasnije Vladan Torbica gotovo sa iste pozicije šutira kraj stative i kao da se razljutio, u 81.minuti sa 18 metara „topovski“ puca pod prečku, ali je Tica ponovo na visini zadatka, pošto je loptu izbacio u korner. U 87.minuti Kajtez je još jednom bio u dobroj poziciji za koju se sam izborio, ali je iz blizine poslao loptu preko gola.

-Sakako da sam zadovoljan kako su moji igrači dradili posao u polusezoni. Sama činjenica da smo do sada bez poraza i da smo kolo prije kraja „ovjerili“ titulu jesenjeg prvaka dovoljna je potvrda naše superiornosti – rekao je trener Gomjenice Mile Kotaran.

gomjenica-knezopoljac-izvjestaj (3)Gomjenica: Knežopoljac 2:0(2:0)

Prijedor
Stadion: Gomjenice kraj Celpaka
Gledalaca: 80
Sudija: Milan Garić (Prijedor) 7
Strrijelac: Kajtez u 23. i 29.minuti

GOMJENICA:
M.Torbica -, Dragić 7, Bjelobrk 6,5 (od 46. Vasiljević 7), Draganić 6,5, Tadić 6,5, Lazić 7 (od 46. Đurkić 6,5), Milošević 7 (od 60. Milutinović 6,5), V.Torbica 7, Kreća 7, Kajtez 7,5, Mršić 7,5
Trener: Mile Kotaran

KNEŽOPOLJAC:
Tica 8, Slijepac 6,5, Jajčanin 6,5, Tubić 6,5, Bera 6,5, Zavišić 6,5, Cvijić 6,5, Sadžak 6,5
Trener: Mladen Katić

Igrač utakmice: Draško Tica

N.Đerić/A.Drakulić
gomjenica-knezopoljac-izvjestaj (4)