Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, potpisao je ugovore sa 127 novih stipendista.

Riječ je o 76 redovnih studenta druge ili viših godina prvog ciklusa studija, i 51 učeniku srednjih škola koji su putem javnog konkursa ostvarili pravo na stipendije iz budžeta grada za tekuću akademsku i školsku godinu.

Јedan od 76 studenata koji su zahvaljujući marljivom radu i postignutim uspjesima ostvarili pravo na stipendiju od 120 KM je i Marko Bilbija.

Student je završne godine Mašinskog fakulteta u Banjaluci.

“Ova stipendija će mnogo značiti meni i mojim roditeljima, da što lakše studije privedem kraju. Takođe će predstavljai i dodatni motiv da završim fakultet u što kraćem roku”, rekao je Bilbija.

Ugovor o primanju gradske stipendije od 70 KM potpisao je i 51 učenik srednjih škola.

“Naravno da je ovo veliki podstrijek, potrošiću je pametno. Prije svega na mjesečnu kartu za prevoz, hranu u školi i poneki izlazak”, istakao je Luka Zmijanjac iz Srednje Medicinske škole u Prijedoru.

Grad Prijedor godinama stipendira studente i učenike, a poseban akcenat stavljen je na deficitarna zanimanja.

“Mi želimo samo da đaci ispunjavaju svoje obaveze, da budu vrijedni i stiču znanje, jer je to sve od interesa za dalji razvoj grada Prijedora”, naglasio je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Iz budžeta grada Prijedora za stipendiranje ove godine izdvojeno je oko 355.000 KM, a ukupno se stipendira 345 učenika i studenata.

RTRS