pogledba-zrinjski-prijedor (2)Kao što su i najavljivali, rukometaši Prijedora su u osmom kolu Premijer lige BiH ostvarili prvu pobjedu u gostima, pošto su u Mostaru savladali ekipu Zrinjskog sa 32:22(13:10).

Najefikasniji igrač meča bio je desni bek Dejan Unčanin, koji je u dosadašnjem toku prvenstva postigao ukupno 69 golova i ima odličan prosjek od 8,6 pogodaka po utakmici.

-Momci su odradili sve kako smo se dogovorili, iako se sigurno uvijek može i bolje. Tome i težimo. Želja nam je da unaprijedimo igru, a zasluženim trijumfom nad „plemićima“ najavili smo da, uz dobar rad i zalaganje na treninzima u pauzi takmičenja, u završnici jesenjeg dijela možemo do novih pobjeda – rekao je trener Prijedorčana Bojan Unčanin.

Treba reći da je gostujuća ekipa imala i desetak svojih „navijača“ pošto je grupa mladih Prijedorčana iz Udruženja građana DON, koja boravi u Mostaru, prisustvovala utakmici.

pogledba-zrinjski-prijedor (1)Zrinjski-Prijedor 22:32(10:13)

Mostar
Dvorana: Bijeli Brijeg
Gledalaca: 200
Sudije: Amar Konjičanin i Dino Konjičanin (obojica iz Visokog)
Sedmerci: Zrinjski 3(2), Prijedor 6(5)
Isključenja: Zrinjski 10 minuta, Prijedor 8 minuta

ZRINJSKI:
Šakota, Lukić 2, Orlović 6, Bošković, Mandarić 5, Perić, Rikić 3, Paradžik, Sarajlić, Miličević, Babić 1, Marić 5, Mandić, Doko, Šoljić, Kožulj
Trener: Lazar Raguž

PRIJEDOR:
Beširević, Unčanin 11, Miljuš, Kragulj, Bojić 1, Balaban, Kaurin 4, Daničić 8, Mirković 3, Čutura, Janković, Blagojević 2, Topić, Gavrić 3, Radaković
Trener: Bojan Unčanin

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – pogled.ba
pogledba-zrinjski-prijedor (3)