U cilju unapređenja kvaliteta nastave u prijedorskoj Ugostiteljsko-ekonomskoj školi sve učionice opremljene su ormarićima za odlaganje telefona. Odluku o odlaganju telefona tokom časa jednoglasno su podržali roditelji, profesori ali i učenici. Kako bi se stekli bolji uslovi za odvijanje nastave, sredstva iz redovnog budžeta, usmjerena su ka dodatnom opremanju kabineta i učionica.

Telefoni u rukama u toku časa za učenike Ekonomske škole postali su prošlost. Od početka drugog polugodišta, u učionicama, osvanuli su ormarići za telefone, a sve u cilju kvaliteta nastave. Među učenicima su i oni koji ovu odluku nisu podržali, ali je poštuju.

Ena Tubin učenica prvog razreda smatra da je ovo dobra ideja. Kaže da će se na ovaj način više fokusirati na nastavu. Ipak, kažu, teško je bez telefona. ali smatraju da će se navići.

Odluku su podržali savjet učenika, savjet roditelja i nastavničko vijeće, a podrazumijeva se da se svi pridržavaju novih pravila, tako su i profesori prihvatili novu ideju.

-Odluka podrazumijeva da u toku časa nema upotrebe telefona, niko nikoga ne primorava da telefon ostavi, ali svi vrlo dobro znaju da telefon mora da se ugasi, da nema poziva, poruka, igrica i interneta u toku časa – rekla je Valentina Sovilj, direktorka Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor.

Ugostiteljsko-ekonomsku školu pohađa 408 učenika, a osim novih pravila u cilju kvalitetnije nastave, u prethodnom periodu, sredstvima iz redovnog budžeta, obnovljena je unutrašnjost škole.

RTRS