S obzirom da je danas počelo drugo polugodište školske 2017/2018. godine, na putevima i u školskim zonama povećano je prisustvo djece školskog uzrasta kao učesnika u saobraćaju, zbog čega apelujemo na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila u blizini škola.

Kako bi se povećala bezbjednost učenika, na području Policijske uprave Prijedor biće pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova i na putnim pravcima kojima će se kretati veći broj djece, a policijski službenici pojačano će vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač-pješak, kao i kontrolu u pogledu tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika.

U zonama školskih ustanova pojačaće se aktivnosti na sankcionisanju svih drugih prekršaja koji mogu da ugroze bezbjednost djece.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da vožnju prilagode vremenskim uslovima i uslovima na putu, da poštuju ograničenja brzine kretanja, posebno u blizini škola, kako bi najmlađi učesnici bili bezbjedni u saobraćaju, te da odgovornim ponašanjem u saobraćaju smanje rizik nastanka saobraćajnih nezgoda i neželjenih posljedica.

PU Prijedor