Zimska sezona na Kozari uveliko je u toku, ali je zbog nedostatka snijega, sezona počela nešto kasnije. Ipak, padavine i niske temperature prethodnih dana, omogućile su da budu puštene dvije staze-za odrasle i djecu. Tu je i noćno skijanje, pa je “krajiška ljepotica“ ovih dana destinacija brojnih ljubitelja zimskih sportova.

Za vrijeme zimske sezone, Kozara je gotovo svakodnevna destinacija brojnih Prijedorčana.

Iako su početak godine obilježile neuobičajeno visoke temperature za ovaj period, ski-staze na Kozari, konačno su spremne.

Na raspolaganju su i četiri topa za vještački snijeg, koji će, ukoliko temperature dozvole, produžiti ovogodišnju sezonu.

“Temperature u zadnja dva dana su omogućile da možemo vještački da doradimo snijega i ovo što je prirodno palo, stvorene su okolnosti da na dječijoj stazi i na staroj stazi formiramo dobru podlogu”, istakao je Božo Grbić, predsjednik Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar” iz Prijedora.

Zbog svega toga, užurbano rade i u Nacionalnom parku Kozara, kako bi “krajiška ljepotica” i u nastavku sezone spremno dočekala goste iz Srpske, ali i inostranstva.

“Mi redovno čistimo i održavamo sve parkinge na Mrakovici, tako da oni koji dolaze na Kozaru vjerujem da mogu biti zadovoljni, prije svega ako govorimo o parkiranju, i kako je snijeg očišćen, staze i ostalo”, rekao je Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara”.

Na ovoj planini u toku su pripreme za dvanaestu turističko-privrednu manifestaciju “Dani zime na Kozari” koja će biti održana 3. i 4. februara s ciljem promocije turističkih potencijala Kozare.

RTRS