sud-pravobranilastvo prijedorPrijedorska kancelarija Pravobranilaštva Republike Srpske zatražila je od pravobranioca Republike Srpske da u Ministarstvu pravde Republike Srpske insistira na rješavanju dva goruća problema ove kancelarije: smještaja i opremljenosti.

“Na kolegijumima Pravobranilaštva Republike Srpske stalno ističemo ove probleme i tražimo uključivanje Ministarstva pravde Republike Srpske, ali do sada nije preduzeto ništa konkerento”, navodi se u izvještaju o radu ove kancelarije za 2013. godinu.

On je istakao da su prijedorskoj kancelariji Pravobranilaštva hitno potrebni novo službeno vozilo, jer je staro rashodovoano zbog nemogućnosti popravke.

Prijedorska kancelarija Pravobranilaštva lani je u radu imala ukupno 8.362 predmeta iz svih oblasti.

“Riješena su 1.862 predmeta, a u ovu godinu prenesena su 6.464. Priliv predmeta lani je bio 2.092 što znači da je riješeno 89 odsto”, stoji u izvještaju.

Prijedorska kancelarija Pravobranilaštva zapošljava devet radnika i smještena je u četiri kancelarije Osnovnog suda Prijedor, što nije dovoljno za optimalan rad, a kako je i Okružno tužilaštvo Banjaluka podstanar u istoj zgradi, tako i jedni i drugi i treći imaju problem nedostatka prostora, a dograđivanje aneksa ili nadogradnja jednog sprata trajno bi riješila problem smještaja sve tri institucije.

SRNA