Sedmočlana porodica Šiljegović živi u naselju Miljakovci kod Prijedora u Republici Srpskoj. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pomaže ovoj porodici od 2015. godine, kada im je pomognuto sa završetkom izgradnje nove kuće. Porodicu Šiljegović čine otac Milivoj i majka Tanja i njihovih petoro djece: Tatjana (18), Vedrana (16), Jovana (14), Nevena (10) i najmlađi Luka (2).

Od stalnih novčanih primanja porodica ima jedino 105 KM mesečnog dečijeg dodatka. Niko od roditelja nije zaposlen, a otac Milivoj se bavi sečom i prodajom drva i konobarisanjem, a često i nadniči na građevini kako bi uspio da pribavi najneophodnija sredstva i time prehrani porodicu i odškoluje decu. Majka Tanja ponekad radi sezonske poslove u jednom prijedorskom preduzeću, mećutim to za porodicu nije stalno primanje jer je zovu samo kada ima posla.

Od stoke porodica ima dva konja sa kojima Milivoj ide u šumu, a uzgajaju još i živinu i svinje, od čije prodaje takođe uspeju da zarade nešto novca. Porodice sa mnogo dece su najveće blago srpskog naroda, a često ostaju u raskoraku između birokratije i relanosti. Zahvaljujući dobrim ljudima Šiljegovići veruju u bolje sutra, a zahvaljujući donatorima SRBI ZA SRBE – to bolje sutra je sve bliže! Nakon mnogo pomoći koja im je stizala godinama, borba za bolje dane se nastavlja!

Uz pomoć donatora SRBI ZA SRBE iz celog sveta i uz pomoć njihovih dragih komšija iz Prijedora koji su ponovo organizovali Božićne aktivnosti na nekoliko humanitarnih žurki: sada im je kompletno adaptiran prvi sprat nove kuće. Urađeni su zidovi i podovi, postavljen laminat i obezbeđeni su najosnovniji uslovi za useljenje. Takođe, ostavljen im je građevinski materijal koji će ova vredna porodica sama da koristi i privede sve radove kraju.

Vrednost obezbeđenog materijala porodici Šiljegović iznosi 662 konvertibilne marke.

U međuvremenu, ćerka Tatjana se udala i dobila sina, a Vedrana se upisala na studije zdravstvene nege u Foči. Uprkos svim nedaćama, Šiljegovići se bore, i život ide dalje, ide na bolje! Od srca se zahvaljuju svim donatorima iz celog sveta koji im pomažu već godinama! Da bismo pomogli još više porodica i promenili im život na bolje – potrebno je da okupimo što veći broj donatora! Postanite i vi donator organizacije Srbi za Srbe!

Deca su naša budućnost!