gradska uprava prijedorOdjeljenje za privredu i poljoprivredu je u periodu od 1. januara do 31. decembra 2013. godine, bilo da je riječ o zanatskim, ugostiteljskim i trgovačkim radnjama ili samostalnim poljoprivrednim proizvođačima, izdalo 139 odobrenja za rad, dok je prestanak rada utvrđen za 163 prijedorska preduzetnika, rekla je Zinajda Hošić, načelnica tog gradskog odjeljenja, koja ističe da se proces registracije ili odjave obavlja u najkraćem mogućem roku.

– Kad u Gradsku upravu, u Odjeljenje za privredu i poljoprivredu, ujutro stigne preduzetnički zahtjev, stranka već u 13 časova, istog dana, može doći po svoje rješenje o registraciji ili prestanku obavljanja djelatnosti – objašnjava Zinajda Hošić i dodaje da je preduzetnicima i zanatlijama u Prijedoru, od početka ove godine, izdato 38 odobrenja za rad, dok je njih 34, u istom periodu, odjavilo svoje radnje.

Efikasnost Gradske uprave u toj oblasti se, prema riječima Zinajde Hošić, može objasniti i činjenicom da je Prijedor, stvarajući dobar milje za priliv domaćih i stranih investicija, jedini grad u Republici Srpskoj koji posjeduje Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju.

– Ono na što smo mi u gradu Prijedoru posebno ponosni jeste činjenica da imamo najveću ocjenu od svih gradova koji su učestvovali na konkursu za dobijanje ovog sertifikata, i to ne u BiH, nego i u jugoistočnoj Evropi. Dobili smo, naime, ocjenu 90.4 što se smatra izuzetnim
uspjehom – kaže Zinajda Hošić uz podatak da u našem gradu, kroz različite djelatnosti, aktivno djeluju 1.863 preduzetničke radnje.

Kozarski vjesnik