topolik-zaplavljene kuce-24oktobar (1)U naselju Topolik kod Prijedora zaplavljeno je 70 domaćinstava, a četiri kuće su i poplavljene, dok je u naselju Donji Orlovci zaplavljeno deset stambenih objekata, rekao je šef Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora Dušan Vranješ.

“Vodostaj rječice Miloševice naglo je porastao i izlio se usljed intenzivnih padavina tokom protekle noći, dok vodostaji rijeke Sane i rijeke Gomjenici zasad nisu kritični”, kazao je Vranješ Srni.

Prema njegovim riječima, ekipe civilne zaštite i teritorijalne vatrogasne jedinice su na terenu i prevoze čamcima mještane zaplavljenih područja.

“U naselju Vrbice uz isti ovaj vodotok trenutno stanje je dobro, što znači da je pročišćavanje korita koje je urađeno nakon majskih poplava već sada pokazalo pozitivne rezultate”, dodao je Vranješ.

On je naveo da, prema sadašnjim vremenskim prognozama, u toku dana neće biti intenzivnih padavina i da se u tom slučaju očekuje povlačenje bujičnih voda u korito Miloševice.

SRNA
Foto – Vatrogasci Prijedor
topolik-zaplavljene kuce-24oktobar (4) topolik-zaplavljene kuce-24oktobar (2) topolik-zaplavljene kuce-24oktobar (3) topolik-zaplavljene kuce-24oktobar (5)