konstrukcija ostetila reno-foto (2)Nevrijeme koje je juče tokom ranih jutarnjih časova „pogodilo“ Potkozarje pričinilo je i materijalnu štetu.

Jak vjetar samo je jedan od uzroka oštećenja nastalih na automobilu našeg sugrađanina.

Drugi uzrok je nepoznata konstrukcija koja se nalazila na vrhu zgrade u ulici Akademika Jovana Raškovića, iza sjedišta Nacionalnog parka „Kozara“.

Vjetar je oborio dijelove konstrukcije, direke, grede, daske i salonit, koji su pali na trotoar i ulicu i oštetili putnički automobil „reno megan“ koji je tu bio parkiran.

Na licu mjesta smo zatekli i mladog Prijedorčanina koji je vlasnik auta, inače radnika obližnje pekare.

konstrukcija ostetila reno-foto (7)„Pošto je ovdje bilo slobodnog mjesta, parkirao sam automobil oko 1:30 kada sam došao na posao. Čuo sam u pekari da neke mušterije spominju neku građu sa krova i oštećeni auto, ali nisam znao da govore o mom renou“, kaže naš sugrađanin i dodaje da je tek po završetku posla došavši do parkiranog auta vidio o čemu se radi.

Inače, možemo reći da je vlasnik auta i „dobro prošao“ jer su mu oštećeni „samo“ vozačka vrata i prednji blatobran dok je retrovizor u potpunosti uništen.

Kažemo „dobro prošao“ kada se uzme u obzir da je sa visine od dvadesetak metara „sletjela“ veća količina direka, greda, salonita, i da je sve od navedenog moglo „bez problema“ da mu uništi i haubu, krov, te sva stakla na automobilu.

Na licu mjesta se moglo vidjeti i da je dio nepoznate konstrukcija ostao da visi na krovu zgrade.

Na kraju se postavlja i pitanje odgovornosti za ovaj neobičan događaj, jer osim vremenskih nepogoda na koje se ne može uticati, „kriva“ je i konstrukcija, odnosno njen vlasnik, koja se našla na mjestu za koje sigurno nije predviđena.

Ovaj put je „nastradao“ automobil, ali se moglo dogoditi da se nevrijeme desi tokom dana i da nastrada neko od slučajnih prolaznika.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić
konstrukcija ostetila reno-foto (1) konstrukcija ostetila reno-foto (8) konstrukcija ostetila reno-foto (6) konstrukcija ostetila reno-foto (4) konstrukcija ostetila reno-foto (5) konstrukcija ostetila reno-foto (3)