i zivjeli su sretnoMjesto: Pozorište Prijedor
Datum: 23.10.2014. godine
Vrijeme: 20 časova
Cijena ulaznice: 5 KM

Vlastita produkcija Scene Gorica.
Autor: Nina Horvat;
Reditelj: Frana Marija Vranković;
Scenografija: Marta Crnobrnja;
Kostimografija: Petra Dančević;
Svjetlo: Damir Sirotić;
Zvuk: Goran Stanilović;
Uloge: Ivan Bošnjak, Ivan Magud, Adrian Pezdirc i Filip Vidović;
Organizator: Pučko otvoreno učilište Velika Gorica.

Odgovara li stvarnost bajkama? Ne, između bajke i stvarnosti drastična je razlika. O tome govori predstava mlade hrvatske autorke Nine Horvat, koja se već afirmisala svojim tekstovima (dobitnica je jedne od nagrada “Marin Držić” koju dodjeljuje Ministarstvo kulture za savremene dramske tekstove). Trnoružica, Snjeguljica, Pepeljuga, Sirena… zaljube se u svoje prinčeve i bude velika svadba, a bajka završava sa “I onda su živjeli sretno.”

No, što se uistinu događa u stvarnom životu, je li nakon sudbonosnog “Da” u životu sve sjajno i bajno – tu počinje ova naša tragikomedija. Stvarnost je puno okrutnija. Princeze su zapravo sitničave, opsesivne ženturače, a prinčevi pribjegavaju prevari i alkoholu. Na sceni je gorko, ali i vrlo komično razotkrivanje. Mlada ekipa (mlada autorka teksta, mlada redateljka, mladi glumci) pokazuju šta znaju, puni su
energije i glumačkih novina. Scena Gorica nudi izvrsnu predstavu u kojoj možete uživati i u zabavi i u pouci, koja će vas istodobno nasmijati, ali i potaknuti na razmišljanje.

Napomena: uprkos imenima likova koji su iz bajke, predstava nije namijenjena djeci.

Pozorište Prijedor – Pučko otvoreno učilište Velika Gorica