U Prijedoru su potpisani ugovori o dodjeli 240 hiljada maraka bespovratnih podsticaja sa 88 poslodavaca, koji će omogućiti zapošljavanje 149 radnika.

Sredstva u iznosu od 3.000 maraka dobiće 35 lica za samozapošljavanje, među kojima je osam žena, za šta će biti izdvojeno 109 hiljada maraka, dok će za zapošljavanje 114 radnika biti izdvojeno 125.000 maraka.

3.000 maraka izdvojeno je za jedno preduzeće kao podrška uvođenja standarda kvaliteta, odnosno sertifikaciju.

– Odlučila sam da otvorim privatnu stomatološku ordinaciju. Samim tim ušla sam u program za zapošljavanje, koji organizuje grad. Ovaj finansijski podsticaj pokušaću da iskoristim za stručno usavršavanje, tehnologiju i materijal, da bih mogla pružiti što bolju uslugu našim građanima, kaže Milica Marijanović, doktor stomatologije.

Edin Cerić, vlasnik drvoprerađivačkog preduzeća, navodi da već u proljeće planira zapošljavanje pet novih radnika na pilani.

– Mi ćemo ovako nastaviti i dalje, jer to je jedan od vidova pomaganja privredi, a privreda će vjerovatno uzvratiti boljim rezultatima u narednom periodu, ističe Milenko Đaković, graodnačelnik Prijedora.

RTRS