kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (3)Rudar-Prijedor poslije pobjede u derbiju 10. kola prvenstva Prve lige Republike Srpske u Trebinju protiv lidera Leotara, rasterećen odlazi u Banjaluku na revanš utakmicu osmine finala Kupa BiH, gdje ga čeka premijerligaš BiH, Borac.

Šef stručnog štaba zeleno-crnih Darko Nestorović trudi se da ravnomjerno „optereti“ svoje izabranike, sa puno razumijevanja, poštedi ih, kako bi kada dobiju priliku mogli da pruže maksimum.

– Raduje nas što je u Trebinju ponovo u ekipi bio Vedran Kantar, ali još uvijek se nije potpuno oporavio. Srećom, Milenko Devušić bio je uspješna alternativa na toj poziciji. Mladost nam je adut, Siniša Saničanin ustalio se u odbrani, Ajdin Redžić sve više pokazuje da se na njega može ozbiljno računati. Ipak, mnogo je bitno kada se protivniku nametneš svojom igrom, kada brzina akcije donese dominaciju, a posebno bih pohvalio učinak Dejana Kojića. Bio je neuhvatljiv, nad njim je napravljen penal, a aplauzi objektivne trebinjske publike mnogo nam znače – vratio se na prethodni veoma važan susret Nestorović, prije nego što se okrenuo novom ispitu.

„Rudari sa Sane“ nemaju većih kadrovskih problema, Ace Đokića na „Policama“ nije bilo, jer je morao da odradi kaznu zbog tri žuta kartona u borbama za bodove, dok se Nemanja Pekija požalio na povredu, pa je neizvjesno hoće li ga biti u sastavu u duelu krajiških rivala, trećem po redu ove jeseni. Jedan je pripao i Prijedorčanima u osmini finala Kupa RS kada su savladali tim Vinka Marinovića golom Saše Stijepića.

– Sigurno je da su Banjalučani apsolutni favoriti u našem novom odmjeravanju snaga. Bilo bi tako i da nisu u prvom meču u Omarskoj slavili sa 1:0, jer su u odličnoj formi, što potvrđuje i njihova sjajna serija u elitnoj bh. konkurenciji. Domaćini su, prednost je na njihovoj strani. Igraćemo sa kombinovanim timom, ali u svakom slučaju nema bolje prilike da se dokazuju, posebno se to odnosi na mlade igrače, od susreta sa plavo-crvenima u gradu na Vrbasu, centru zbivanja fudbala Republike Srpske protiv kluba čije je ime dobro znano i na prostorimo bivše države. To nas sve obavezuje da odigramo što bolje možemo i dostojno se suprotstavimo velikom rivalu – rekao je Nestorović.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva