Nakon posjete višečlanoj porodici Rivić u naselju Batkovci, opština Oštra Luka kod Prijedora i danog obećanja kako će poduzeti sve što je u njegovoj moći kako bi se pomoglo porodici u iznalaženju rješenja za poboljšavanje uslova života, izvještavamo kako je potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković dopisom broj 002-117/17 od 29. novembra 2017. godine od nadležnih ministarstava (Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH gđa Semiha Borovac, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica gosp Davor Čordaš, te Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica gosp Edin Ramić) zatražio da se u skladu sa ovlastima žurno reagira u osiguravanju novog doma za predmetnu porodicu Rivić.

Do sada se oglasilo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Vlade Republike Srpske na čelu sa ministrom Davorom Čordašem koji će jednokratnom novčanom pomoći u iznosu od 2.500 KM pokušati ublažiti ionako teške uslove života porodice Rivić, a takođe su obećali da će zajednički učestvovati u procesu izgradnje novog doma.

Očekujemo odgovore i druga dva ministarstva, kako bi zajedničkim snagama trajno riješili stambeno pitanje 11-očlane porodice Rivić u naselju Batkovci, opština Oštra Luka kod Prijedora, a na tome ću ustrajati do kraja – izjavio je potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković.