kamp djecijih osmijeha-arhivaNakon uspješno implementiranog ”Kampa dječijih osmijeha 2012” i ”Kampa dječijih osmijeha 2013”, Udruženje građana ”DON” Prijedor uz finansijsku podršku ArcelorMittal Fondacije Prijedor, treću godinu zaredom organizuje ”Kamp dječijih osmijeha 2014”na planini Kozari, sa ciljem doprinosa razvoju turističke ponude planine Kozare primjenom novih oblika i metoda učenja do kojih učenici dolaze u direktnom kontaktu sa prirodom i u interakciji različitih aktivnosti.

Učešćem u ovogodišnjem Kampu obuhvaćeni su učenici i nastavno osoblje četiri osnovne škole sa područja grada Prijedora (OŠ „Kozarac“ Kozarac, OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska, OŠ „Petar Kočić“ Prijedor i OŠ „Mladen Stojanović“ Ljubija).

Poučeni pozitivnim reakcijama svih učesnika kampa od prethodne dvije godine (djece, nastavnika i direktora škola), želja nam je da nastavimo da promovišemo školu u prirodi kroz interaktivne pristupe i boravak djece u prirodi.

Radom u kampu obuhvaćeno je po 25 učenika iz četiri ciljane škole (ukupno 100 djece) uzrasta četvrtog razreda, 8 animatora/voditelja radionica, 8 volontera i 5 učitelja koji će nadgledati i pomagati rad radionica, u cilju razvijanja kreativnih sposobnosti mladih i socijalizacije mladih različitih multietničkih grupa.

Učenici će u jutarnjim časovima raditi sa svojim učiteljima po programu rada škole u prirodi Ministarstva prosvjete i kulture RS, a u popodnevnim časovima će učestvovati u kreativnim i sportskim radionicama, manekenstvu, učiti o saobraćaju i prvoj pomoći.

Kamp se ove godine organizuje u periodu od 07.04.2014. do 11.04.2014. godine.

UG „DON“ Prijedor – ArcelorMittal Fondacija Prijedor