Učenica Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Prijedora Katarina Balaban pobjednica je 17. Festivala “Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke”, koji je održan u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru.

Ona je otpjevala pjesmu „Ti možeš sve“ koju inače izvodi Zdravko Čolić, a o najboljima je odlučivao stručni žiri koji su činili Nebojša Aleksić, Senka Spasojević i Dejan Šarović.

Drugo mjesto osvojila je Iva Dragojević iz OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor sa pjesmom “Let it go” Idine Menzel, treće Anja Stupar, učenica OŠ „Petar Kočić“ iz Prijedora sa pjesmom “Bitanga i princeza” Bijelog dugmeta.

Četvrta je bila Ljiljana Savić iz OŠ “Ćirilo i Metodije” Trnopolje koja je izvela pjesmu “Da ima nas” grupe Neverne bebe, dok je peto mjesto osvojio David Pantoš iz OŠ “Branko Ćopić” sa pjesmom “Lutka” grupe S.A.R.S..

Prema ocjeni publike najbolji je bio Nedeljko Zgonjanin iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor koji je otpjevao pjesmu “Igre bez granica” Tošeta Proeskog.

U finalnoj večeri ovog tradicionalnog festivala učestvovalo je 29 izvođača iz deset prijedorskih i dvije osnovne škole sa područja opštine Novi Grad.

Navijači iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor proglašeni su za najbolje.

Najbolji scenski nastup imala je Valentina Grujičić iz OŠ “Petar Kočić” koja je izvela pjesmu “Eh da je tuga snijeg” Dine Merlina.

Najmlađa učesnica bila je Tamara Malić iz OŠ “Branko Ćopić” Prijedor.

U revijalnom dijelu nastupili su: ritmička sekcija “Kočićeve zvjezdice”, plesna grupa “Pahuljice” iz OŠ “Dositej Obradović” Prijedor, mažoretkinje OŠ “Branko Ćopić” Prijedor, vokalna grupa „Kočićevi poletarci“, ritmička grupa OŠ „Desanka Maksimović“ Prijedor, plesna grupa “Flekice” iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor, te nekadašnje pobjednice Amila Memić, Nina Stojnić i Lana Banjac.

Organizator festivala bila je prijedorska podružnica Udruženja estradnih radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske “Estrada Republike Srpske”, a podržali su ga brojni sponzori.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com