Olujno nevrijeme praćeno vjetrom nanijelo je velika oštećenja na elektro mreži na teritoriji grada Prijedora.

Ekipe Elektrodistribucije su na terenu, i, kako saznajemo, većina kvarova na visokonaponskoj mreži trebalo bi da bude otklonjena u toku dana.

-Još se radi na nekoliko dalekovoda na području Oštre Luke, dijela Omarske, dijelu grada prema Kozari i dijelu Tomašice, otprilike oko 47 trafo stanica je bez napona te 30 do 50 kvarova na niskom naponu. Sve ekipe sun a terenu i rade kako bi se sve to riješilo – rekao je Draško Ljubičič, tehnički rukovodilac Elektrodistrivucije Prijedor

U opštinama Novi Grad i Krupa na Uni već četvrti dan ima mnogo problema u snabdijevanju potrošača električnom energijom, a do sada je prijavljeno više od 100 kvarova na niskonaponskoj mreži, čija će sanacija početi tek nakon otklanjanja kvarova na dalekovodima.

Prema podacima lokalnog centra za obavještavanje, jutros su bez napona dalekovodi Dobrljin, Rudice-Blatna, Rudice-Rujiška-Dubovik, Rašće-Bušević-Osredak, Trgovište-Vitasovci, Trgovište-Radomirovac, Tunjica-Bojišta.U opštini Novi Grad jak vjetar pričinio je štetu na krovovima stambenih objekata.

Iz kabineta načelnika opštine danas je saopšteno da su predstavnici nadležnog odjeljenja juče bili u Rudicama, gdje je vjetar srušio krov sa društvenog doma.

Stanovnici opštine Krupa na Uni od juče imaju problema i u snabdijevanju vodom.

Načelnik ove opštine Mladen Kljajić kaže da štete na krovovima ima u svim mjesnim zajednicama. On je naveo da je vjetar porušio mnogo stabala, ali da su putevi prohodni.

U obje opštine ima potrošača koji četvrti dan nemaju struju.

RTRS