Prijedorsko preduzeće „Cromex“ uručilo je proteklog petka 45 paketa prehrambenih artikla korisnicima javne kuhinje u Ljubiji.

U ovoj javnoj kuhinji koja je osnovana 2013.godine svoj obrok trenutno pronalazi 45 lica, dok je stvaran broj socijalno-ugroženih daleko veći.

Prema riječima Gorana Praštala, predsjednika Savjeta mjesne zajednice Ljubija, ovaj gest prijedorskog „Cromex“-a je za svaku pohvalu i primjer za sve druge privredne subjekte i preduzeća.

-Ovdje su potrebe daleko veće i mi očekujemo pomoć od svih ljudi dobre volje da pomognu onima koji zaista teško žive – istakao je Praštalo.

Nebojša Komlenac, izbjeglica iz Hrvatske koji živi sam u Ljubiji, rekao nam je da ovakva pomoć za njega i sve korisnike znači mnogo i da je uvijek dobrodošla.

-Sa 50 maraka, kolika mi je invalidnina nakon umanjenja, ne mogu opstati, a bez javne kuhinje i ovog obroka teško da bi mogao živjeti – dodao je Komlenac.

Sličnu sudbinu dijeli i baka Đuja koja svakodnevno dolazi po svoj jedini obrok jer kako kaže, tu joj je nada i život za svaki dan.

Korisnik javne kuhinje Marko Dajić kaže da je život u Ljubiji nikakav jer stariji nemaju penzije a omladina odlazi.

-Kuhinja, obrok i poneka riječ sa istosudbenicima kao ja. To je preživljavanje i surov život moj sinko – emotivno kazuje Dajić.

U ime prijedorskog preduzeća „Cromex“ pomoć je dostavila Alma Čirkić koja je istakla da je praksa ovog preduzeća da bar jednom mjesečno nađe mjesto gdje je pomoć potrebna, a u ovom slučaju to je bila Ljubija.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com