Petnaestogodišnja djevojčica, učenica prvog razreda jedne od srednjih škola iz Prijedora, bila je nepune dvije godine u vezi s J. K. (21) iz Prijedora, koji je u maju ove godine zbog spolnog nasilja nad djetetom osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Izostanci s nastave

Izvori bliski istrazi otkrili su nam šokantne detalje o slučaju. Mladić se sve vrijeme viđao i bio u seksualnoj vezi sa svojom žrtvom, zbog koje je i osuđen, a koja je u subotu pobjegla od kuće kako bi se, navodno, udala za njega!

Prema nepotvrđenim informacijama, djevojčica je sa mladićem ostala trudna. Klupko se počelo odmotavati nakon što je djevojčica počela nizati izostanke u školi.

– Pozvao ju je školski psiholog, razgovarao s njom i slučaj je nakon toga prijavio policiji. Ona se izjasnila da se viđa s njim. Bilo je to prošle nedjelje – navode naši izvori i dodaju da je otac djevojčice u školu došao u ponedjeljak kako bi je ispisao iz škole, a nakon razgovora sa psihologom, odustao je od toga i otišao u policiju, gdje je prijavio njen nestanak.

Povratak u školu

Iako se u školi još nije pojavila, nezvanično saznajemo da je pronađena i da se nalazi u porodičnoj kući uz roditelje. Ukoliko odluči da nastavi školovanje, to će joj, prema riječima našeg izvora, biti omogućeno. Nije poznato gdje je pedofil zbog kojeg je pobjegla.

Na naš upit u vezi s ovim slučajem, iz Policijske uprave Prijedor su naveli da, na osnovu dopisa srednje škole, dostavljenog Policijskoj upravi u utorak, 5. decembra, pripadnici ove uprave, prema uputstvu postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor, preduzimaju potrebne mjere i radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Seks u devastiranoj kući

Mladić J. K. uhapšen je u aprilu prošle godine zbog spolnog nasilja nad djetetom, s kojim je imao seksualni odnos u jednoj devastiranoj kući u zaseoku Sivci kod Prijedora. Tada nisu otkriveni detalji ovog slučaja, osim nezvaničnih da je oštećena imala nepunih 14 godina.

Dnevni avaz