Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 27.11. do 02.12.2017. godine sproveli su republičku akciju pojačane kontrole tehničke ispravnosti vozila i posjedovanja zimske opreme.

U toku akcije ukupno je sankcionisano 526 učesnika u saobraćaju, od čega 356 ili 67,68 % zbog tehničke neispravnosti vozila i neposjedovanja propisane zimske opreme.

Zbog tehničkih neispravnosti vozačima je uručeno 169 prekršajnih naloga, te je podnešeno 5 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnih i odgovornih lica zbog utvrđene tehničke neispravnosti vozila, dok su zbog neposjedovanja propisane zimske opreme sankcionisana 182 vozača.

Na vanredni tehnički pregled upućeno je 101 vozilo, dok je 8 vozača odbilo da vozilo podvrgne vanrednom tehničkom pregledu. Od ukupnog broja vozila koja su podvrgnuta vanrednom tehničkom pregledu, tehnička neispravnost je utvrđena kod 90 vozila ili 96,77%. Iz saobraćaja je isključeno 96 vozila, od čega zbog tehničke neispravnosti 84.

Tokom sprovođenja akcije sankcionisano je i 170 vozača zbog ostalih evidentiranih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Pripadnici PU Prijedor i u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranom kontrolom tehničke ispravnosti vozila, a ovom prilikom apelujemo na vlasnike vozila i vozače da posebnu pažnju obrate na ovaj segment bezbjednosti saobraćaja odnosno da se prilikom učestvovanja u saobraćaju pridržavaju svih saobraćajnih pravila i propisa.

PU Prijedor
Foto – ilustracija