sportzdkba-celik-prijedor (1)Rukometaši Prijedora su u sedmom kolu prvenstva Premijer lige BiH i na svom četvrtom gostovanju doživjeli četvrti poraz. Čelik je u Zenici slavio sa 28:25(13:12).

Ipak, vrijedi istaći da su izabranici trenera Bojana Unčanina pružili dobru partiju, a prvom strijelcu Dejanu Unčaninu po golgeterskom učinku pridružili su se Aleksandar Kaurin i Goran Daničić, koji je ponovo zaigrao poslije oporavka od povrede ruke.

-Momci su odigrali veoma dobro i ne može im se ništa zamjeriti. Poslije serje od tri uzastopna gola, u 50.minuti smanjili su vođstvo domaćina na 23:22 i imali priliku da u finišu stignu do povoljnog ishoda. Unčanin je iz sedmerca izjednačio, ali su sudije svirale navodni prestup. Pitanje je šta bi do kraja bilo da je priznat taj pogodak, ovako Zeničani su slavili i stigli do liderske pozicije na tabeli – rekao je sekretar kluba Zoran Kaurin, koji je bio službeni predstavnik Prijedorčana u voom susretu.

sportzdkba-celik-prijedor (2)Čelik: Prijedor 28:25 (13:12)

Dvorana: „Arena“ u Zenici
Gledalaca: 500
Sudije: Aleksandar Jović i Nedim Arnautović (Tuzla)
Sedmerci: Čelik 4(2), Prijedor 4(3)
Isključenja: Čelik 10, Prijedor 6 minuta

ČELIK
Beganović, Dervenčić, Ad.Begagić, Mehić, Memić, Mujanović 7. Ćosić, Hadžihasić-14 odbrana, Mehinović 5, Al.Begagić 1, Zvekić 4, Martić 2, Jolović 2, Tufekdžić, Begović 4, Duvnjak 3
Trener: Milanko Savčić

PRIJEDOR
Beširević, Vejnović, Unčanin 6, Miljuš, Kragulj, Bojić 1, Kaurin 6, Daničić 6, Mirković 1, Čutura-6 odbrana, Janković, Blagojević 2, Topić-4 odbrane, Savić, Gavrić 3, Radaković
Trener: Bojan Unčanin

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – sportzdk.ba
sportzdkba-celik-prijedor (3)