Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za predstavnike Udruženja građana „DON“.

Povod je bio republička nagrada za najboljeg organizatora volontiranja koju je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske dodijelilo ovom Udruženju.

„Volonterizam je nešto što je živjelo u prošlim vremenima daleko više nego danas i mi podržavamo ovu aktivnost iz koje nastaju mnoge korisne stvari za građane, a mlade ljude pozivam da se uključe u volonterizam u svim oblicima i tako pomažu ljudima oko sebe“, istakao je gradonačelnik nakon prijema.

Prijemu su prisustvovali Murisa Marić, izvršni direktor UG „DON“, koordinator projekta Zoran Petoš i najaktivnija volonterka Bojana Mutić.

„Lijepo je kada se godina završava,a sa ponosom se možemo osvrnuti na učinjeno. Još kada za svoj trud i zalaganje dobijete zasluženu nagradu onda je priča zaokružena. Značajno priznanje za grad Prijedor, zaposlenike u DON-u, a posebno za naše volontere. Veliko HVALA svima koji su doprinijeli da sa ponosom primimo ovu nagradu. Idemo dalje jer DOBRO JE BITI DOBAR!- poručili su iz „DON“-a.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović uručila je povodom Međunarodnog dana volontera – 5. decembra, republičke nagrade najboljim volonterima i organizatorima volontiranja.

Organizator 10.dodjele nagrada najboljim volonterima i organizatorima volontiranja je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Prijedorgrad.org