Stonoteniserka Prijedora Sanja Milojica drugi put zaredom našla se na listi kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u 63. po redu tradicionalnoj akciji „Glasa Srpske“.

Prvog dana 2018. napuniće 22 godine, a mladost joj je adut za naredne uspjehe. Imala je dobru sezonu u kojoj je postala šampion Republike Srpske i vicešampion BiH.

– Ostaje žal zbog poraza u finalu prvenstva BiH, izgubila sam u sedam setova poslije velike borbe. Bila sam tako blizu trijumfa, ali šta da se radi. Šampionska titula u Srpskoj mnogo mi znači baš kao i ova nominacija u „Glasovoj“ akciji koja predstavlja krunu sezone – rekla je Milojica.

Kao kapiten ekipe predvodila je prijedorske stonoteniserke do drugog mjesta u prvenstvu BiH, a istu poziciju zauzimaju i ove sezone. Milojica je potvrdila da se nalazi u odličnoj formi pa je osigurala mjesto u reprezentaciji BiH gdje je tek očekuju izazovi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Rivali u grupi su nam Belgija i Slovačka i već pomalo razmišljam o tim mečevima. Nemam finansijsku korist od stonog tenisa, ali nam nedostaju međunarodna takmičenja kako bi još više napredovali. Iskreno se nadam da ove godine mogu da uđem među deset najboljih sportista Srpske kada mi to kao debitantu nije uspjelo prošle godine. Ova godina mi je bila izuzetno lijepa na sportskom i ličnom planu tako da bih voljela da je krunišem ovim uspjehom – rekla je Milojica.

Prepoznata je kao talenat, u tri navrata pa je 2010, 2011. i 2014. godine bila među stipendistima Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Fakultet i udaja

Milojica je na četvrtoj godini Visoke medicinske škole u Prijedoru na smjeru zdravstvena njega.

– Završila sam pripravnički staž i stekla zvanje akušerke. U ovoj godini sam se vjerila pa sljedeće planiram vjenčanje sa vjerenikom Miroslavom Ercegom – najavila je Milojica.

Glas Srpske