Rukometašice “Mire” ostavrile su novu pobjedu u okviru 11.kola Premijer lige BiH za žene.

Prijedorčanke su slavile u Bihaću nad istoimenom ekipom domaćina rezultatom 38:28 (20:8).

Četvrtom uzastopnom a ukupno petom pobjedom izabranice trenera Ljubice Ivetić prvi dio prvenstva završile su na 7.poziciji sa 15 osovojenih bodova.

Iako su zbog zdravstvenih problema bile lišene pomoći Božane Ćutković, to nije omelo rukometašice “Mire” da ostvare vrijedan trijumf.

Prvo poluvrijeme Prijedorčanke su odigrale sjajno protiv ekipe koju predvodi Azra Bašanović, njihova bivša igračica.

Napad je funkcionisao odlično, odbrana na čelu sa Marijom Gligorević takođe, pa je već nakon prvih 30 minuta pobjeda bila osigurana, jer je stečena prednost od 12 golova.

Bašanovićeva je u potpunosti zaustavljena pa je Ljubica Ivetić u drugom dijelu susreta pružila šansu svim djevojkama da zaigraju.

-Kao što sam rekla uoči prvenstva, imali smo težak raspored na startu pa je i naš bodovni saldo bio siromašan. Međutim, kako je takmičenje odmicalo, djevojke su postajale sve sigurnije, više su vjerovale u svoje mogućnosti pa su kao rezultat stigle i bolje igre i pobjede. S obzirom da smo sad ušle u pravu formu prava je šteta što je kraj jesenjeg dijela prvenstva jer smo mogli da osvojimo još bodova, ali i ovako sam zadovoljna ostvarenim – rekla je Ljubica Ivetić.

U pobjedi Prijedorčanki vrijedi istaći učinak Dragane Mutić sa 10 i Duške Tintor sa 8 golova dok je Marija Gligorević imala 19 odbrana.

U redovima “Bihaća” najbolja je bila Azra Bašanović sa 13 golova dok je Anesa Demirović imala 15 odbrana.

ŽRK BIHAĆ: ŽRK MIRA 28:38 (8:20)

Bihać
Dvorana: “Luke”
Gledalaca: 100
Sudije: Dino Đerzić i Džemal Čedić (obojica iz Sarajeva)
Isključenja: Bihać 6 minuta, Mira 12 minuta
Sedmerci: Bihać 5(3), Mira 3 (2)

Bihać
Demirović-15 odbrana, Bašanović 13, Muhamedagić, Alijagić 1, Dautović 3, Hafurić 3, Jogić, Hrkić, Pečenković, Memagić, Husičić 3, Stambolija, E.Alijagić 3, Čeliković 2,
Trener-Asmir Hafurić

Mira
M.Gligorević-19 odbrana, Pantoš, Pjević 1, Ganić 1, Suvajac 1, Tintor 8, Ćorić, Bilbija 1, J.Mutić 7, D.Mutić 10, Sladaković 6, Perišić 3, D. Gligorević
Trener-Ljubica Ivetić

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – usksport.ba