Banjalučani D. G. (28) i R.G. (23) juče ujutru su ispred ugostiteljskog objekta u Omarskoj kod Prijedora istukli dvojicu Slovenaca, a potom otišli za njima u ambulantu porodične medicine u kojoj su lupali stakla.

Kako nezvanično saznajemo, do tuče je došlo ispred ugosteljskog objelta „Peti neplan“ u kojoj su Slovenci S.S. (26) i A. M. (28) zadobili lakše tjelesne povrede.

Uputili su se u ambulantu porodične medicine u Omarskoj kako bi dobili pomoć ljekara, međutim Banjalučani, sa kojima je u pratnji bio njihov sugrađanin Lj. J. (23), su i tamo došli za njima.

Ušli su u ambulantu jer vanjska vrata nisu bila zaključana. Na sreću, zaključana su bila vrata prostorije za hitne intervencije u kojoj su medicinski radnici pružali pomoć istučenim Slovencima, tako da ovaj put nisu mogli da im priđu, ali su razbili jedno od stakala na vratima u unutrašnjosti ambulante.

Štetu su napravili i na odlasku, jer su na parkingu kidali retrovizore i razbili stakla na automobilu Slovenca S. S.

– Na ovaj način, D.G. i R.G. počinili su krivično djelo tjelesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari dok je LJ.J. počinio krivično delo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Nakon kompletiranja predmeta, protiv ovih osoba, nadležnom tužilaštvu, biće dostavljeni izvještaji za ova krivična djela – saopštili su iz Policijske uprave Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, Banjalučani će tokom dana biti privedeni radi saslušanja.

EuroBlic
Foto – ilustracija