Ekipa FSA Prijedor je ovajanjem šestog mjesta u jesenjem delu prvennjstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, sa 22 boda, koliko ima i petoplasirani Progres iz Kneževa, bila najbolji predstavnik od reprezenata Grada Prijedora.

Međutim, klub koji nema ni svoj stadion, a čiji dres nosi zahvaljujući kumovskoj vezi sa predsjednikom Aleksandrom Savićem silno je obradovala vest, koja potvrđuje da su “mostovi prijateljsva” u fudbalu nekada, bitni koliko i rezultatski dometi, i da je pomoć često od istinskih prijatelja dobrodošla, te da se nekada onaj kome je potrebna njoj i ne nada.

Trener Prijedorčana Nenad Bašić nije krio radost i zadovoljstvo najavljenom podrškom člana trećeligaškog ranga Srbije, Mladosti iz Bačkog Jarka.

– Prilikom nedavne posete sportski novinar, ali i sportski radnik iz Temerina, Marko Menićanin, koji je moj zemljak iz Banije, vidjevši u kakvim uslovima radimo pominjao nas je pri razgovoru u Bačkom Jarku. Presjednik Mladosti, Trivun Josipović, sa kojim se poznajemo, jer smo imali već 11 susreta sa Sportsko-zavičajnim udruženjem “Sana” iz Temerina, koje je gostovalo i u gradu na Sani. Dirnut našom teškom situacijom, najavio je akciju kojom želi da nam pomogne. Očekujemo da će Mladost biti naš gost u februaru, donijeti nam lopte i opremu, kao i finansije da mirno završimo takmičcenje. Sve to Josipović, koji je iz Ključa, najavljuje da će učiniti u saradnji sa čelnicima Fudbalskog saveza Vojvodine. Vjerujemo tom velikom čovjeku i od srca smo mu unaprijed zahvalni, kao i našoj braći – rekao je u dahu Bašić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com