Povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, dana 01.12.2017. godine na Trgu Majora Zorana Karlice u Prijedoru, kao i na području svih policijskih stanica Uprave, vršili podjelu promotivnog materijala i letaka pod nazivom „Snažna porodica-sigurna budućnost“. Na ovaj način građani su informisani o načinu zloupotrebe droga i posljedicama upotrebe narkotičkih sredstava.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom ove godine, održali su i predavanja u osnovnim i srednjim školama, sa ciljem edukacije omladine o štetnosti upotrebe narkotičkih sredstava i uticanja na sprečavanje pojave maloljetničke delinkvencije.

Na području ove Uprave, za prvih deset mjeseci ove godine, evidentirana su 34 krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a podnošenjem 32 izvještaja nadležnom tužilaštvu prijavljena su 33 lica.

Preventivnim aktivnostima oduzeto je 10 grama heroina, oko 25 kg marihuane, 107 stabljika kanabisa kao i 26 tableta različitih opojnih droga.

Od ukupno 20 evidentiranih prekršaja iz oblasti zloupotrebe droga, 16 prekršaja je po Zakonu o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe droga, 2 prekršaja koji se odnose na vozače koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom opijata i 2 prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru.

PU Prijedor