Rudar-Prijedor se oprostio od Kupa Republike Srpske, pošto je u revanš-utakmici četvrtfinala, poražen u Krupi na Vrbasu 2:3.

Nisu Prijedorčani uspjeli da nađu rješenja za maestralnog golgetera Krupe, Elvira Koljića, koji je ostvario het-trik, a Draško Lolić i Srboljub Jandrić učinili su duel sportskih prijatelja samo ljepšim.

– Iskoristio bih priliku da Krupi čestitam prolazak u polufinale Kupa BiH. Nadam se da će izaći u Evropu ne kroz ovo takmičenje, nego plasmanom na tabeli u Premijer ligi BiH, jer kako igraju u posljednje vrijeme to potpuno i zalužuju. Što se tiče revanš utakmice, svoje šanse propustili smo u prvom meču u Prijedoru, a u ovom megdanu smo pokušali da odigramo dobru i kvalitetnu utakmicu – priča šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Ne krije strateg “rudara sa Sane” da je dogovor sa njegovim izabranicima bio, da, ukoliko to prilike budu dozvolile, pokušaju da iznenade favorizovanog rivala.

Ipak, jesenji šampion Prve lige Republike Srpske nije mogao protiv ekipe Slobodana Starčevića više od onog što je ostvario.

-U fudbalu je, pokazalo se to nebrojeno puta, sve moguće. Ušli smo veoma dobro u utakmicu, kontrolisali “pas-igru”, pokušavali strpljivo i došli smo do vodećeg gola. Nažalost, odmah nakon dva minuta smo primili pogodak i to nam je već ukazalo da će biti nemoguće učini iznenađenje-nastavlja Jelisavac.

Prijedorčani su potom primili golove na kraju prvog i početkom drugog poluvremena što je riješilo meč.

Već tada je bilo jasno da Krupljani samo “ovjeravaju” trijumf od prošle sedmice kada su slavili sa ubjedljivih 3:0.

– Raduje nas da nismo stali kod rezultata 3:1. Željeli smo da se nadigravamo, pokazali smo da možemo, pa smo ne zatvarajući se, već napadajući, na kraju nagrađeni sa još jednim pogotkom. Nemam šta da zamjerim svojim momcima, rekao sam da su oni za ovo što su jesenas napravili u uslovima u kojima radimo pravi heroji – naglasio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com